Sunday, 7 December 2014

Lazada 1st Time Beli

As salam. 

Hari Jumaat lepas Fara search Lazada website.
Lepas itu macam tergerak hati nak cuba membeli. Maklumlah tak pernah kan. 

Hasil tengok-tengok belek-belek gambar macam terbekenan. 


Deuter Tommy M midnight 
Harga Rm179 after less

Pilihan cik abang sayang ;)

Fara punye? tak screen shot pulak. Beg ala2 korean backpack.

Kenapa beli? Nak bawak ke Penang sempena Annual Dinner Office pada 20 Dec 2014.

Panduan hendak membeli bagi yang tidak tahu ya;

1. Create Account - masukkan Alamat email, hp no, shipping address & payment method

2. Browse item yang hendak dibeli

3. Klik pada item

4. Bacalah dulu stock available atau tak 

5. Baca jugak C.O.D available tak kalau nak C.O.D

6. Buy Now 

tak semua barang ade shipping charges
kalau ada pun Rm15.00 sahaja.

Simple sahaja kan?

Nanti awak-awak semua dapat order no.

Dapat SMS

Dapat Email utk tracking no.

Tunggu sahaja lah barang awak-awak semua sampai.

Cepat juga proses. Sebab Fara order Jumaat. Isnin pagi sudah dapat.


Lori dah hantar barang-barang Fara. 
Bayar bila barang sampai ok.

Mudahkan? Tunggu apa lagi, jom shopping.

Sekian dulu ye awak-awak semua. Jumpa lagi.

Salam Sayang, 
Fara
08 Dec 2014

No comments:

Post a Comment