Monday, 31 August 2015

Persoalan biasa tentang Emas Powergold

Soalan dan jwpn tntg powergold

  - SOALAN & JAWAPAN MENGENAI POWER GOLD -


Q : Kalau nak beli emas amethyst ni ada akad jual beli tak?

 A : Beli offline- serahan duit, serah barang..(berlaku akad..saya beli..saya jual)
Kedai apek mata sepet..

 "Apek..lu ada buat akad jual beli tak.?!"
Faham-faham sendiri la jawapannya..


Beli online (faktor jarak)

 .. awal-awal dah deal dalam whatsapp,massanger.. dah transfer duit berlaku akad.. yang menjual pun setuju dengan harga tersebut..


Q : Macam mana dengan emas amethyst yang saya beli kalau syarikat amethyst group ditutup masa akan datang?

 A : Tak pernah lg kedai emas tutup..yang tutup pasal janji yang bukan-bukan dan buat ajaran sesat..
Selagi ianya emas.. diterima seluruh kedai emas.


Q : Macam mana cara sahkan ketulenan emas amethyst?

 A : Boleh check ketulenan emas kt kedai emas...Ada ujian fizikal dan ujian asid..nak mendalami..join powergold..dalam powergold diajar bagaimana nak kenal emas tulen..


Q : Apa jaminan kalau beli online (kalau barang tak sampai..)?

 A : Jarang berlaku..dan kes terpencil..yang buat jadi masalah kadang bagi alamat tidak tepat..dan orang yang menerima tiada di rumah..biasanya company akan ganti semula jika kes benar..


Q : Kalau nak beli online melalui terus ke kedai(online) macam mana? nak refer website apa?

 A : Rujuk pada ahli atau stokis yg offer biz emas ni pada anda..


Q : If saya nak menjual balik emas amethyst selain di amethyst gold creation sendiri, dekat mana saya boleh jual?

 A : Jual kepada stokis atau ahli yang berminat dengan emas anda..
Biasanya kedai emas nak..kami pun..

 Boleh deal dengan stokis powergold...dan di ArRahnu..


Q : Macam mana dengan certificate emas amethyst ?

 A : Ada pd emas tersebut...


Q : Kalau just jadi ahli..first time bayar RM450 kan..dapat emas berapa gram? Pastu setiap bulan nak beli 1g je..blh ke? Kalau buat cmni ada bonus tak?

 A : Dapat emas suku dinar 1.0625gm free...dan dapat bonus repurchase RM1/g


Q : So montly kita nak beli lagi still RM450 ke?

 A : Tak...just ikut harga ahli semasa + postage..

 Next month kalau nak beli bukan RM 450. Kita beli harga ahli mengikut harga ahli semasa murah dari harga pasaran


Q : Emas? Nak buat apa dengan emas?

 A : Saving EMAS untung 20%-40% setahun vs WANG hanya 4%-8% setahun.

 Trading untung rm10.00-20.00 /1gram terus ke poket sendiri dan dapat bonus lagi syarikat bagi.


Q : Ini emas betul ke?

 A : Emas tulen 916/999.9


Q : Syarikat di mana?

 A : Syarikat di Kulim, Kedah..Pengilang produk di Bukit Mertajam Penang.


Q : Macam mana pelaburan ni?

 A : Beli & simpan


Q : Beli ansuran boleh tak?

 A : Tidak boleh ansuran..jualan tunai sahaja.


Q : Kalau saya nak labur dalam 10K boleh tak?

 A : Powergold bukan skim pelaburan.. kami sistem saving,trading & networking.. cukuplah bermula dengan 1g,5g,10g,20g goldbar.


Q : Join ahli RM456. Tapi dapat 1/4 Dinar je.. Duit lebih tu buat apa?

 A : Join RM450 + RM6 (pos) ini cas join ahli, bukan harga emas 1/4 Dinar ye


Q : Kalau pos tak hilang ke?

 A : Jaminan barang tak kan hilang...kita ada tracking number.. jika betul kes hilang terjadi company akan ganti.


Q : Nanti tiap-tiap bulan beli emas... nak simpan di mana?

 A : Boleh simpan di safety bank @ simpan sendiri.


Q : Daftar ahli RM450 ni tiap-tiap bulan powergold bagi bonus ke?

 A : Tiada bonus jika tiada pmbelian @ tak buat kerja. Powergold bukan skim 4D (duduk diam dapat duit)


Q : Emas betul ke..? Tak palsu ke..?

 A : Emas tulen. Jika tak tulen anda boleh buat laporan polis atas kesalahan menipu dalam perniaagaan.


Q : Emas tulen ke? Boleh jual di pajak gadai ?

 A : 100% Emas tulen. Boleh jual di mana-mana kedai dan simpan/pajak diarrahnu.


www.lubukemasmurah.com/faralubukemas

No comments:

Post a Comment