Monday, 29 September 2014

Cengreen Global Sdn Bhd

as salam
selamat petang semua

ok. harap sangat u alls tak la bosan baca entry aku ye.

yang pasti nak bg sedikit tips mudah beriklan di internet melalui medium yg sesuai.

1. blog
macam yg aku buat. buat blog simple tapi padat dgn info. mudahkan carian pengguna dgn labels yg ringkas dan tepat.

2. fb ads
kalau ada modal bolehla laburkan di fb ads. aku tak pernah buat lagi setakat ni. kalau tk pernah search shj upah buat iklan. senang kan..

3. group2 di fb
join public group. cari lah members yg 20k ke atas. buat iklan guna robot iklan. sbb ade setting masa. boleh buat 1 minggu 1 x atau sebulan 1 x. tak duduk dpn pc pun iklan masih jln. mudahkan?

4. forum atau iklan percuma
join forum2 atau media iklan percuma
mcm majalah.com

5. ig review or fan page review
tanya2 la tokey fan page yg ratus2 ribu followers tu kalau2 mereka bole buat review sikit pasal bisnes korang. jgn lupa bg link page korang. at least ada juga org atau followers mereka yg bakal like nanti. guna la kuasa mereka. ;)

sekian dulu..

salam sayang
http://www.duitepi.com/faracengreen

Sunday, 28 September 2014

Cengreen Global Sdn Bhd

Alhamdulillah jumpa dgn 1 peluang perniagaan spt Cengreen Global Sdn Bhd melalui http://www.duitepi.com/fararizaabdrahman

product killer spt kopi mata 1st dalam dunia ok. siapa tak suka kopi bole saja kalau nak pilih koko. sesuai utk kanak2 juga. skrg ni mslh mata kan meningkat. dgn mata pedih la.. glukoma katarak.. rabun jauh rabun dekat. mata berair.. mata duitan pun boleh tau. sbb pelan pemasaran mmg superb.. sesuai sgt utk org yg tgh cr peluang buat duit..

ramai leader tertarik buat networking marketing walau dh 20 bisnes join. walau dh taubat buat mlm.. hehe..

kenapa?? sebab ape eh..

1. produk mmg terlalu ramai prospek.. yelah.. semua org ada mata anugerah Allah yg perlu dijaga.. kan.. jadi brp ramai manusia yg ada mata eh kt Malaysia.. kat dunia??? nampak tak luas prospek kita.. jgn pandang sekeliling je. mmg la kecik scope tu he.

2. pelan pemasaran yg superb. kalau paling mls pun.. cari la 1 org 1 bulan masih bole dpt income ribu riban. yg penting proses duplikasi tu. terbaik!!! potensi pendapatan bukan kecik2 anak ok.

kalau korang tgh cr peluang mcm ni apa lagi jom daftar percuma dulu..

kaji dulu pasal company produk & pelan pemasaran pasti suka.. yg penting hidup dpt diubah.. takde org bole ubah korg kalau korg tk nk berubah.. aku ni jadi perantara shj...

fikir2kanlah... aku tk nak pujuk2 tak nak rayu2.. sbb kalau korg tk buat korg yg rugi.. bukan aku..

dlm 10 pasti 1 aku dpat taja.. Alhamdulillah..
korang tak nak. .. NEXT pls.. mudah kan. jgn pening2 kepala. nk buat bisnes relax2 shj. yg penting masyuk...

daftar free kat sini ok

http://www.duitepi.com/fararizaabdrahman

Tuesday, 16 September 2014

6 Kekuatan Dasyat dlm diri Manusia



1. Kekuatan Impian (The Power of
Dreams)

Untuk memperoleh hal-hal terbaik dalam
kehidupan ini, setiap kita harus memiliki
impian dan tujuan hidup yang jelas.

Setiap kita harus berani memimpikan hal-hal
terindah dan terbaik yang kita inginkan
bagi kehidupan kita dan kehidupan orang-
orang yang kita cintai.

Tanpa impian, kehidupan kita akan
berjalan tanpa arah dan akhirnya kita
tidak menyadari dan tidak mampu
mengendalikan kemana sesungguhnya
kehidupan kita akan menuju.

2. Kekuatan dari Fokus (The Power of
Focus)

Fokus adalah daya (power) untuk melihat
sesuatu termasuk masa hadapan, impian,
sasaran atau hal-hal lain seperti kekuatan
dan kelemahan dalam diri, peluang di
sekitar kita, sehingga lebih jelas dan
mengambil langkah untuk mencapainya.

Seperti sebuah kacamata yang membantu
seseorang untuk melihat lebih jelas,
kekuatan fokus membantu kita melihat
impian, sasaran, dan kekuatan kita dengan
lebih jelas, sehingga kita tidak ragu-ragu
dalam melangkah untuk mewujudkannya.

3. Kekuatan Disiplin Diri (The Power of Self
Discipline)

Pengulangan adalah kekuatan yang dahsyat untuk mencapai keunggulan.

Kita adalah apa yang kita lakukan berulang-
ulang. Menurut filsofi Aristoteles, Keunggulan adalah sebuah kebiasaan.

Kebiasaan terbangun dari kedisiplinan diri
yang secara konsisten dan terus-menerus
melakukan sesuatu tindakan yang
membawa pada puncak prestasi seseorang.

Kebiasaan kita akan menentukan masa
hadapan kita.

Untuk membangun kebiasaan tersebut, diperlukan disiplin diri yang kukuh.

Sedangkan kedisiplinan adalah bagaimana
kita mengalahkan diri kita dan mengendalikannya untuk mencapai impian
dan hal-hal terbaik dalam kehidupan ini.

4. Kekuatan Perjuangan (The Power of
Survival)

Setiap manusia diberikan kekuatan untuk menghadapi kesulitan dan penderitaan.

Justeru melalui berbagai kesulitan itulah
kita dibentuk menjadi ciptaan Tuhan yang
Kuat dalam menghadapi berbagai
kesulitan dan kegagalan.

Seringkali kita lupa untuk belajar bagaimana caranya menghadapi kegagalan
dan kesulitan hidup, karena justru
kegagalan itu sendiri merupakan unsur
atau bahan yang utama dalam mencapai
keberhasilan atau kehidupan yang
berkelimpahan.

5. Kekuatan Pembelajaran (The Power of
Learning)

Salah satu kekuatan manusia adalah
kemampuannya untuk belajar. Dengan
belajar kita dapat menghadapi dan
menciptakan perubahan dalam kehidupan
kita.

Dengan belajar kita dapat bertumbuh
hari demi hari menjadi manusia yang lebih
baik.

Belajar adalah proses seumur hidup.
Sehingga dengan sentiasa belajar dalam kehidupan ini, kita dapat terus
meningkatkan taraf kehidupan kita pada
aras yang lebih tinggi.

6. Kekuatan Pikiran (The Power of Mind)

Pikiran adalah anugerah Tuhan yang
paling besar dan paling terindah.

Dengan memahami cara bekerja dan mengetahui
bagaimana cara mendayagunakan
kekuatan pikiran, kita dapat menciptakan
hal-hal terbaik bagi kehidupan kita.

Dengan melatih dan mengembangkan
kekuatan pikiran, selain kecerdasan
intelektual dan kecerdasan kreatif kita
meningkat, juga secara bertahap
kecerdasan emosional dan bahkan
kecerdasan spiritual kita akan bertumbuh
dan berkembang ke tataran yang lebih
tinggi.

Semua dari kita berhak dan memiliki
kekuatan untuk mencapai kehidupan yang berkelimpahan dan memperoleh hal-hal terbaik dalam kehidupannya.

Semuanya ini adalah produk dari pilihan
sedar kita, berdasarkan keyakinan kita,
dan bukan dari produk kondisi keberadaan
kita di masa lalu dan masa sekarang.

Sebagaimana dikatakan oleh Jack Canfield
dalam bukunya "The Power of Focus", bahawa
kehidupan tidak terjadi begitu sahaja kepada
kita. Kehidupan adalah serangkaian pilihan
dan bagaimana kita merespons setiap
situasi yang terjadi pada kita.


Friday, 12 September 2014

Cen Jug



Hidrogen aktif dihasilkan oleh penapis antioksidan beralkali CEN-J, hidrogen aktif ini adalah antioksidan yang boleh meneutralkan radikal bebas.

Kelebihan Produk:
  1. Menyingkirkan bahan buangan metabolik berasid dan radikal bebas daripada setiap sel.
  2. Membekalkan garam mineral menyokong kesihatan seperti Kalsium, Kalium, Sodium, Magnesium kpd tubuh.
  3. Mengandungi molekul air yg kecil (approx 51.497Hz) memberikan lebih kesan penghidratan kepada tubuh.
  4. Memudahkan penyerapan nutrien makanan dengan lebih berkesan.
  5. Mudah alih dan anda boleh bawa kemana-mana sahaja.
  6. Tidak memerlukan tenaga elektrik.
  7. Membantu menyeimbangkan PH tubuh.
  8. Mengandungi ion hidrogen aktif sebagai sumber antioksidan.
  9. Nilai PH air dari Jug CEN-J adalah antara 8.5 hingga 9.5.


Bandingkan warna air dalam kedua-dua gelas di atas... yang berwarna biru adalah air yang telah ditapis menggunakan Penapis Air CEN-J manakala air yang berwarna kekuningan adalah air biasa.

Wednesday, 10 September 2014

Set Household Cengreen hanya RM160

Pelbagai Usaha dalam menggunakan penggunaan sumber mentah yang di katakan banyak memudaratkan alam sekitar & pemanasan global. Pelbagai alternatif dalam penggunaan harian seperti bahan pembersih yang menggunakan bahan kimia menyumbang kepada pencemaran alam sekitar & manusia secara amnya.
Jesteru itu CENGREEN telah memberikan anda SET KELENGKAPAN PEMBERSIHAN yang mesra alam. Ini kerana rangkaian produk ini di hasilkan daripada bahan-bahan mesra alam (seperti bahan organik) & tidak memudaratkan alam sekitar.
1 usaha yang bagus untuk memelihara alam sekitar.  Ayuh kita menukar dari yang biasa di pasaran kepada SET Ini.

Keistimewaan

  • Semulajadi
  • Selamat
  • Tiada Toksik
  • Tiada Ujian kepada Binatang
  • Tiada Parabens
  • Biodegradeble (Terbiodegradasikan) - diperbuat daripada sumber alam tumbuhan


Rangkaian Produk (6 jenis) :

 

Harga Pasaran : RM20
Harga Ahli : RM16
BV : 8
Pembersih Sayuran (VEGEWASH)

Dengan beberapa titik sahaja pembersih sayuran, ia berkesan menanggalkan racun perosak, penggilap dan tanah. Bilas sepenuhnya dan ia tidak akan meninggalkan bau kimia. Ia diformulasikan daripada bahan sebatian tumbuhan yang berkesan serta tidak mengadungi toksik malah berkebolehan mengurai.

Arahan :
Tekan beberapa titik ke dalam air. Cuci bersih dan rendam buah-buahan atau sayuran sebelum bilas dengan air bersih.
——————————————————————————–

Harga Pasaran : RM15
Harga Ahli : RM12
BV : 6
Pencuci Baju Dalaman
(UNDERGARMENT WASH)
Pencusi Baju Dalaman mengandungi kandungan lembut serta bersifat biodegradasi, sempurna untuk mesin basuh atau dengan cucian tangan. Produk yang alam-mesra ini tidak mengandungi sebarang alcohol, fosfat, klorin, amonia, pencerah optik, pewarna serta Parabens. Setelah mencuci, baju dalaman akan sentiasa berbau segar.
Arahan :
- Untuk kotoran degil, gosok pada kotoran & basuh seperti yang di arahkan.
- Basuhan Tangan: 1capful setia 5liter air
- Basuhan Mesin:
2capful untuk cucian penuh / 1capful bagi separuh.
——————————————————————————–

Harga Pasaran : RM47.50
Harga Ahli : RM38
BV : 19
Pencuci Lantai (ENZYMATIC FLOOR CLEANER)

Produk tersebut diformulasi khas daripada enzim semulajadi. Cecair semulajadi ini berkesan menanggalkan minyak dan kotoran serta menukarkannya kepada bahan tidak bertoksik dan dikembalikan kepada permukaan bumi. Produk ini tidak terkandung bahan-bahan seperti fosfat, bahan petrokimia; berkesan dengan abuk, asap dan bau; mala sesuai untuk pelbagai jenis lantai.
Arahan :
Masukkan 2capful dlm setgh baldi air. Mop permukaan lantai & biarkan kering (tanpa perlu bilas). Untuk permukaan degil, gunakan span & lap permukaan lantai.
NOTA :
Produk ini adalah merupakan produk khas untuk mengemop lantai, membersih lantai. Produk ini dihasilkan daripada ekstrak buah-buahan dan tidak mengandungi bahan kimia berbahaya. Hasil penggunaan produk ini, anda tidak perlu risau jika makanan yang jatuh dimakan semula oleh anak anda, kerana itulah kesan yang terbaik dihasilkan produk ini.
——————————————————————————–

Harga Pasaran : RM17.50
Harga Ahli : RM14
BV : 7
Pencuci Dobi
(CONCENTRATED LAUNDRY LIQUID)

Produk ini berkuasa pekat untuk menanggalkan kesan kotoran degil serta menghapuskan bacteria. Ia juga merupakan produk alam-mesra yang tidak mengandungi alkohol, fosfat, klorin, ammonia, pencerah optik, pewarna serta Parabens.

Arahan :
Produk ini khas untuk basuhan pakaian, mencuci untuk menghilangkan kotoran degil pada pakaian
——————————————————————————–

Harga Pasaran : RM12.50
Harga Ahli : RM10
BV : 5
Deidoriser Bau (ODOR REMOVER)

Deidoriser berkesan menentang serta menanggalkan bau yang terjadi daripada kuman, fungi dan bakteria. Ia diformulakan khas daripada bahan aktif tumbuhan dan adalah selamat digunakan. Pewanggi yang digunakan adalah disahkan dengan gred makanan yang tertinggi, berkesan 99.9% dengan pelbagai jenis permukaan serta menghapuskan bau dan kuma

Arahan :
Semburkan pada bahagian-bagian tertentu seperti, langsir, sofa, kasut, dalam kenderaan dll bagi mendapat bau yang segar.
——————————————————————————–

Harga Pasaran : RM12.50
Harga Ahli : RM10
BV : 5
Antibakteria Cecair Sabun Tanga(HANDWASH)

Cecair ini dirumuskan dengan kandungan lembut tetapi berbiosid tinggi untuk melaksanakan fungsi antibakteria. Ia berkesan terhadap kuman-kuman seperti E-coli, Aspergillus Niger dan Pseudomonas Aeruginosa; dan melembutkan tangan anda pada masa yang serentak.

Arahan :
Cuci tangan sekerap yang boleh bagi menghilangkan bakteria setiap kali anda membasuh tangan

Sekilas fakta: 
Tahukah anda..kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.
Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung.
Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal.
Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit,mata dan sistem pernafasan
.........tapi dengan Set 'Household' Cengreen.. anda selamat. Ia tidak bertoksik, tanpa gas beracun, tanpa bahan kimia berbahaya, tanpa bahan pewangi , pH seimbang , tanpa klorin, berkesan meningalkan kotoran berminyak, kepekatan berganda.

Monday, 8 September 2014

Happy Birthday Bella Ammara ;)

Carl Samsudin Tulisan saya pada tarikh 22 Julai 2013 (Last Year)

Salam.

Hari ini genap 1 tahun Bella Ammara. Dari 9 pasang telekung sebulan ke 1200 pasang hari ini. Selama 1 tahun saya keluar dari dunia selesa kerusi pejabat. Bagaimana dan kenapa saya bermula? Ini saya, cara saya dan tulisan saya. Baca dan fikirkan.

Saya bermula dengan mengkaji sendiri 'asas-asas pembentukan wang di dunia' semasa saya bekerja as a chemist di makmal aerogel di Nilai. Sebagai seorang Chemist - Google, buku, blog dan youtube adalah kawan baik saya. Dari Sheikh Imran Hossein sehingga Ron Paul dan Micheal Maloney saya telaah. Kimia mengajar saya untuk buat kajian sebelum lontarkan konklusi. Dalam 1 tahun saya mengkaji perihal ekonomi dan duit dunia, dan saya sedar, kita semua banyak ditipu. Dan saya sedar 99% manusia di dunia ini terpedaya dengan tipu daya helah duit. Saya takut. Saya berhenti as a chemist kerana saya rasa makin lama saya kerja makan gaji, saya akan jatuh miskin. Sebab saya jumpa INFLASI (kejatuhaan nilai duit) di Malaysia melebihi 15% setahun. Gila. Saya berhenti.

Saya join banking sebab saya nak tau apa bank buat. Dalam kajian saya - 'Banking System' adalah satu sistem penipu terbesar di dunia. Mereka yang menyebabkan kita miskin. Saya join bank as 'Gold Trader'. Kerana dari tamadun Yunani sehingga ke zaman sahabat-sahabat Rasulullah dan pemerintahan Muhammad al-Fateh di kerajaan Islam Tukey menggunakan EMAS & PERAK sebagai duit. Kita kena pandai beza apa itu duit dan matawang. Matawang yang dalam dompet kita. Kertas bodoh yang makin jatuh nilai. Duit tidak jatuh nilai. Saya gali isi bank sampai Saya jumpa sistem mereka - 'Fractional Reserve System'. Sistem dimana mereka cipta duit tanpa pengetahuan kita. Makin banyak duit dicipta, makin jatuh nilai duit dan makin miskinlah kita. Saya kerja sampai saya sampai matlamat saya - no.1 Gold Trader di bank tersebut. Alhamdulillah saya dapat dan terus berhenti. Saya fikir saya harus ubah diri saya sebelum saya ubah pemikiran orang lain.

July 2012 saya bertunang. Dan 5 bulan selepas itu adalah majlis perkahwinan saya. Duit kawin? ZERO. Kerana saya percaya Allah itu maha berkuasa. Saya nak bina masjid, Allah akan tunaikan. Saya gamble. Dan saya pegang pada kata Rasulullah dimana 9/10 punca rezeki adalah dari perniagaan. Saya lihat Melayu kita? Rupanya kaum asing lebih percaya pada kata Rasulullah berbanding Melayu kita. Dengan usaha, doa dan tawakal kepada Allah saya cuba! Cuba berniaga. Saya bermula dengan pinjam duit mak saya. RM1,000 untuk buat 9 pasang telekung berwarna dengan tunang saya Belle. Kenapa saya tak buat loan bank? Sumpah demi Allah saya tak suka loan bank. Most of loan bank melibatkan 'interest/riba' dimana riba itu salah satu dosa terbesar di sisi Allah. Saya nak berniaga kenapa saya nak murkakan Allah? Saya tolak riba. Saya pinjam duit mak.

Saya percaya kuat pada kuasa Allah SWT. Saya cuba jaga solat saya, sedekah saya, kerana sedekah itu penambah rezeki. Alhamdulillah dari RM1,000 duit mak saya + Jujur + sedekah + ingat Allah the only one yang bagi rezeki, saya boleh kawin menggunakan duit saya sendiri (cash), Alhamdulillah tinggal bersama isteri di kediaman yang alhamdulillah selesa bersama 2 ekor kucing binatang kesayangan Rasulullah, dapat membantu family members mendapat duit lebih, Alhamdulillah dapat buka butik sendiri di Setapak dan dapat menanam sifat ingin berniaga dikalangan rakan-rakan saya.

Mungkin ini baru 1 tahun. Jauh lagi perjalanan hidup saya. Tapi fikirkan lah. Dari 9 pasang telekung sehingga ke 1200 pasang hari ini. Apa yang saya nak cakap. Dunia makin teruk. Saya yakin, selagi harapkan duit gaji tiap bulan, kita akan jatuh miskin kerana kadar jatuh nilai duit kita semakin teruk. Hari ini hampir cecah 17% world inflation/year. Keluarlah dari kehidupan 'hanya makan gaji' & carilah duit lebih. Usaha dan ingat! Allah akan bantu. yaAllah dia pemberi rezeki. Saya harap suatu hari nanti dengan rezeki yang saya dapat, saya dapat bantu sesiapa yang memerlukan. Saya tak kedekut ilmu. Aku boleh bagi 110% ilmu yang aku saya. Jumpa saya. Saya share dan ajar.

Ingat. Hanya Allah yang bagi rezeki. Bukan boss atau customer kita. Kalau bonus tak dapat, cuba fikir balik hubungan kita dengan Allah dan jujurkah kita semasa bekerja?

HAPPY BIRTHDAY BELLA AMMARA ........................

Hari ini 6 September 2014 Alhamdulilah. 1. Production 10 kali ganda sebulan dari tahun lepas. 2. Berjaya buat brands lain - Pudore dan Osra 3. Berjaya mempunyai studio photography sendiri. 4. Berjaya buka Bella Ammara Shah Alam. 5. Masih berjaya tidak lakukan loan bank dan tidak mempunyai kad kredit.

Masih kuat percaya kuasa ALLAH SWT.

Sheikh Beard Oil

hai semua. aku saja nak share 1 product Malaysia Muslim Product. Tok sheikh beard oil.  kenapa ku nk share? sebab hubby aku guna product ni untuk penjagaan misai jambang dan bulu kening dia..

product ni wangi sgt2 minyak dia ringan je dan tak melekit. siapa2 yg syg hubby, ayah boleh la belikan mereka gift ni ;)



ok.. yg aku perasan perubahan pada bulu2 di wajah suami aku.. sblum ni kasar kesat tak seronok utk dipegang dan dibelai.. anak2 aku pun sure larikan muka kalau kena cium sbb tajam2.. 

tapi sekarang best je lembut ok wangi lagi fan nampak lebih teratur ;)
kalau nak order p whatsap no tu ok  ;)

Sunday, 7 September 2014

birthday AKU

happy birthday to me
happy birthday to me
happy birthday to Fara
hapy birthday to me

haha.. happy nyer erm.. walau 05.09.14 ni tak la dpt big2 present kan.. tp alhamdulillah syukur masih dpt bernafas di muka bumi Allah. dapat tgk suami ku dpt tgk anak2 aku.. Alhamdulillah anugerah pancaindera Allah bg masih boleh berfungsi ;)

tq so much utk adik Suzi n Nurain dak opis aku celebrate my birthday kat Season Cafe ;) terharu... sob..sob.. nanes konon..

meh jamu mata tgk gambar eh..




oklah sambutan kecil kecilan shj.
tq so much muah!!!


08.09.14

Isnin yg cerah
Isnin yg meriah

er... sbnrnye mcm nk taip sajak sikit or pantun tp mcm tk jd kan he sengal.. eh.. aku ni berbakat tau ade jiwa seni jiwa halus.. sekali dtg idea mencurah2 haha.. tunggu eh hasilnya t..

ok smlm lek uma mom anniversarry wedding mom n pa (ayh n ma) ok.. tk bw hadiah. bw diri n ank2 je. kurang asam tul kan aku ni. he..

ma ckp ok je. tkpela yg ptg kitorang dtg jenguk dorg :) so sweet kn.. nnt bg gift ok. jgn risau i love u so much ;)

mood happy he kerja kan smpi bile pun tk habis cari rezeki biar halal ok ;)

nanti aku update lagi
kot2,ada yg rindu celoteh aku huhu..
perasan berbakol2 ahaks..