Wednesday, 7 September 2016

KHASIAT KURMA UNTUK IBU HAMIL & MENYUSU

Manfaat kurma untuk ibu hamil dan menyusui


Menambah energi

Dalam satu butir kurma mengandung 1,8-2 persen, serat 2-4 %, glukosa 50-57 %, karena kandungan glukosa yang lebih banyak hal inilah yang menyebabkan kurma memberi energi dalam tubuh. Bukan hanya saat hamil, pasca melahirkan pun mengambil kurma dapat mengembalikan energi yang berkurangan selama proses melahirkan


Menjaga kesihatan pencernaan

Pada saat hamil, pencernaan akan sering terganggu. Dengan mengambil kurma untuk ibu hamil muda Anda tidak perlu risau dengan sistem pencernaan karena kurma kaya akan vitamin dan kandungan gula alami yang tidak dimiliki oleh buah – buah lainnya.

Selain itu buah kurma juga mengandung serat, sehingga melancarkan proses pembuangan air besar (B.A.B) Jangan mengabaikan B.A.B, karena ibu hamil yang baru selesai melahirkan dilarang meneran ketika BAB agar jahitan tidak koyak.

Mengecilkan rahim
Kurma mengandungi hormon potuchsin, hormon ini membantu mengecilkan pembuluh darah dalam rahim sehingga rahim dapat mengecil kembali

Melancarkan Susu
Pada saat bayi lahir, pemberian susu ekslusif sangat dianjurkan hingga bayi berusia 2 tahun. Karena susu tidak bisa tergantikan oleh apapun, bahkan susu formula yang sangat mahal sekali. Mengambil kurma juga dapat membantu melancarkan susu ibu karena kandungan didalamnya, baik ibu hamil atau menyusui sangat dianjurkan mengonsumsi buah ini.

Membantu pemebentukan gigi
Manfaat kurma untuk ibu hamil ini tidak hanya dirasakan oleh ibu hamil tetapi juga dirasakan oleh janin di dalamnya. Kurma mengandung banyak kalsium sehingga membantu merangsang pembentukan gigi pada janin. Untuk itu agar anak cepat tumbuh giginya, bunda harus rajin mengonsumsi kurma saat hamil.

Mengandung zat besi
Zat besi mengambil peranan penting dalam proses metabolisme tubuh pada ibu hamil. Zat besi yang terkandung dalam kurma membuat oksigen bisa tersebar ke semua sel-sel tubuh. Hal ini mencegah anemia pada bayi dalam perut Anda dan meningkatkan kekebalan tubuh.

Itulah beberapa manfaat kurma untuk ibu hamil, masih banyak berbagai manfaat lain yang terkandung dalam buah kurma. Proses persalinan secara normal yang lancar merupakan dambaan bagi setiap ibu hamil, untuk itu jangan lupa memakan kurma pada saat hamil & menyusu bayi. sebaiknya kurma Ajwa.
Nak lebih mudah? Bukak dan teguk sahaja Jus AL Kurma 
Mana nak dapat? Whatsapp 018-874 4649
Kurma Ajwa 100% , baik untuk ibu hamil & Menyusu 




Sunday, 4 September 2016

Sunnah Berniaga Cara Rasulullah

Assalamualaikum dan Salam kejayaan dan Kebahagiaan buat anda sahabat saya...

Semoga hari Isnin ini lebih ceria buat anda berbanding kemarin..

========

Kenapa nabi s.a.w berniaga?

Sunnah? Nak kaya?

Nak tahu kenapa Islam menggalakkan umatnya berniaga?

Bukan sebab nak kaya. Tetapi sebab berniaga itu adalah suatu tarbiyyah. Tarbiyyah tentang kehidupan, kemudian mendekatkan diri menuju Tuhan.

Nabi s.a.w berniaga di usianya muda. Di usia 20 an. Dan nyata pada usia itu baginda masih belum dilantik menjadi Rasul. Jadi jelasnya kerja2 dakwah baginda tidak dibuat secara terang.

Orang yg berniaga ini tawakkal mereka sebenarnya lebih tinggi. Sebab mereka tidak tahu bila rezeki dalam berbentuk wang akan dapat. Mereka hanya akan buat kerja dan terus usaha. Dan tawakkal mereka mutlak pada Allah taala sahaja.

Kemudian apa?

Kemudian dalam berniaga mereka akan berjumpa dan melihat pelbagai ragam manusia, mereka akan kenal ramai orang ternama dan biasa. Disini dalam konteks dakwah, nabi s.a.w akan belajar bagaimana untuk melihat ragam manusia dalam usaha dakwahnya sesudah dilantik menjadi rasul.

Kemudian lagi apa?

Ukhwah dan silaturrahim. Mereka akan kenal banyak orang baru dalam hidup mereka. Baik islam mahupun bukan Islam. Dan ukhwah akan terjalin, atas asbab perniagaan. Sebab itu dalam berniaga perkara pokok yg perlu dijaga ialah ' good contact ', masyarakat cina sangat menjaga hubungan ' good contact ' mereka. Dalam konteks dakwah nabi s.a.w, ' good contact ' digunakan dalam usaha dakwah baginda kelak. Mereka akan melihat keluhuran dan kejujuran baginda. Jika produk yg di bawa itu adalah dari buatan manusia pun sudah dijual dgn jujur, pastilah produk dari langit juga akan disampaikan dgn jujur. Apa produl itu? Iman dan Islam.

Kemudian pula apa lagi?

Berniaga akan bawa diri kita merentas pelbagai medan seantero dunia. Dengan berniaga kita akan melihat kepelbagaian budaya, dan akan terhasil idea untuk mnghasilkan produk yg terbaik. Contohnya goreng pisang cheese. Produk itu sudah lama wujud di Indonesia, kemudian dicipta dan dijual di Malaysia.Dan dalam konteks dakwah nabi s.a.w, baginda kerap berdagang kesana kemari, dan melihat kepelbagaian ragam manusia. Sewaktu muda, baginda menimba pengalaman bercampur pelbagai golongan manusia. Baginda tidak menilai manusia dari luaran. Sebab itulah dakwah baginda sampai ke setiap lapisan masyarakat. Tua dan muda, miskin dan kaya, hamba dan raja, lelaki dan wanita.

Perniagaan adalah satu tarbiyyah terbaik. Terbaik untuk mendidik jiwa anda dan belajar matlamat asala kehidupan. Perasaan tawakkal dan syukur paling banyak dalam jiwa orang yg berniaga.

Ramai antara kita membaca kisah sesudah nabi s.a.w menjadi rasul iaitu diusia baginda 40 tahun. Namun ramai yg tidak tahu apa yg baginda buat sewaktu usia muda.

Ketahuilah, baginda bukan duduk bersahaja. Baginda ditarbiyyah pelbagai cara. Salah satunya jalan perniagaan. Baginda bercampur dengan pelbagai jenis manusia untuk belajar mengenali umatnya. Baginda merantau untuk  mendekati kepelbagaian manusia.

Oleh itu, sunnah dalam perniagaan bukanlah mesti kaya. Kerana sunnah dalam perniagaan adalah tarbiyyah diri untuk menjadi hamba. Itulah cara Tuhan mengajar manusia.

Tingkatkan dalam hati rasa syukur dan tawakkal.

Sekiranya berniaga untuk kaya, maka tak perlu berniaga. Kerana berniga nak kaya itu adalah kesilapan pertama.

Tetapi sekiranya berniaga untuk mencari nafkah dan berbakti memberi manfaat pada umat manusia, itulah matlamat asal perniagaan dalam agama.

Lupakah kalian pada sabda baginda, bahawa sebaik baik umat nabi saw adalah yg memberi manfaat pada mukmin yg lain?

Sebenarnya konsep berniaga adalah memberi manfaat. Dan bukan nak kaya.

Berapa usia kita?

Contohi nabi s.a.w di usia kita.

Barulah ianya dipanggil mengikut sunnah.

Nak sayang nabi s.a.w? Kena tiru nabi s.a.w.

Sebab itu berniaga kena pegang 2 benda. Jangan malu dan jangan putus asa. Sebab dakwah juga tidak boleh malu dan putus asa. Barulah ia sunnah.

Sunnah itu bukan saja pada jubah, makanan atau pakaian.

Tetapi sunnah pada perlaksanaan.

Ikhlas forward sharing dari
Farariza Abd Rahman

Sunday, 21 August 2016

Apa itu Si Kenit Al Kurma

AL KURMA PRODUK SUCI KURNIAAN ALLAH

Kurma yang tumbuh dalam keadaan sekeliling yang serba kekurangan, bermulanya satu LEGENDA yang menarik,

Kurniaan juadah semulajadi yang terbaik untuk anda



FUNGSI-FUNGSI KESIHATAN

Dihasilkan daripada 100% buah kurma Arab yang terbaik iatu Kurma AJWA (Kurma Nabi). Mempunyai khasiat yang terbaik berbanding 1450 jenis kurma di dunia.

1) Pendorong tenaga (energy booster)

Kaya dengan zat gula semulajadi yang tinggi seperti glukosa dan fruktosa. Ia menyegarkan semula badan anda dan memberi tenaga segera untuk seharian anda.

2) Kaya dengan NUTRISI

Buah kurma adalah sumber serat makanan yang penting dengan Vit C, A, E, K dan pelbagai Vit B. Membantu proses penghadaman & melegakan sembelit.

3) Mengandungi MINERAL

Mempunyai Kalium yang tinggi. Bermanfaat untuk mengawal cirit birit dan perkembangan otot. Berkemampuan untuk mengawal otot saraf yang sihat. Mempunyai zat besi, magnesium, asid folik & mineral lain. Membantu meningkatkan metabolisma badan anda.

4) Kalori yang rendah tanpa KOLESTEROL 

Ini membantu dan menggalakkan sistem jantung yang sihat.

KANDUNGAN AL KURMA


  • 100% bahan semulajadi
  • Perisa semulajadi tanpa gula tambahan
  • Tanpa pewarna tiruan & tiada bahan pengawet
  • Sesuai untuk vegetarian , tanpa laktosa , bahan tenusu & gluten


KENAPA AL KURMA TERBAIK DARI YANG LAIN?

Kualiti - menggunakan Kurma Ajwa, spesis paling bernilai & mempunyai nilai pemakanan yang tinggi

Buah segar - dihasilkan dari buah-buahan segar & buah kering dari tanah Arab Saudi

Kaedah pengeluaran - menggunakan kaedah penapaian & proses pengionan berteknologi tinggi untuk mempertahankan nilai gizi dan molekul kecil jus

Nilai gizi - sangat tinggi

Al Kurma tidak mengandungi GULA TAMBAHAN. Ia adalah kemanisan semulajadi 70% gula semulajadi dengan glukosa & fruktosa. Maka Al Kurma sangat manis. Mudah diserap dan digunakan oleh tubuh kita.



CADANGAN PENGGUNAAN

DEWASA - 1- 2 BOTOL SEHARI

KANAK-KANAK - 2 SUDU 2 KALI SEHARI

DIABETES - 1/2 BOTOL SEHARI 

Al Kurma bukan UBAT, jadi dos itu perlu diambil sendiri dengan kadar perlu.

IBU MENYUSU - 1 BOTOL SEHARI 

Bergantung kepada badan seseorang juga, jika ambil 2 sudu susu dah banyak, jadi ambillah 2 sudu.

IBU MENGANDUNG - 1 BOTOL SEHARI

Hb rendah, maka ambillah 1 botol sehari. Untuk tenaga harian juga amat sesuai. Sangat baik untuk mengelakkan bayi terkena DEMAM KUNING

Sangat disyorkan kepada semua sebagai sarapan pagi. Pembekal tenaga harian yang baik




Jika Berminat untuk mendapatkan AL KURMA

whatsapp : 018-874 4649

atau pun bole PM di inbox 


KLF ada open dropship, nanti KLF cerita ye. Boleh jana RM dari rumah sahaja. Insya ALLAH semua kami bantu. 

WHY U SHOULD CHOOSE US

#IMpreneur 

Wednesday, 17 August 2016

SOALAN LAZIM AL KURMA PART 2

As salam, sambung lagi part kedua malam ni. Soalan lazim berkenaan Al Kurma. Terlalu banyak kan, jadi share la sedikit demi sedikit.


Anda perlu faham, ALKURMA bukan ubat. Jadi tiada sukatan spesifik untuk pengambilan.

Sebaiknya boleh ambil ALKURMA sebotol sehari untuk kesan optimum. Jika nak jimat, boleh minum 1/3 botol setiap hari.

Ianya juga boleh diambil ketika susu badan drop sahaja. Bila susu badan kembali normal/stabil, boleh kurangkan

pengambilan.


Ada banyak faktor susu badan tidk bertambah walaupun minum ALKURMA.

Antaranya adalah:

1) Pengambilan pil mencegah kehamilan.
2) Stress
3) Ibu tidak sihat (demam etc)

Kesan tambahan susu badan bergantung kepada badan masing-masing. Kemungkinan besar pengambilan ALKURMA yang sedikit belum menampakkan hasil. Perlu diamalkan lebih banyak.


ALKURMA adalah 100% berasaskan Kurma Ajwa. Tiada campuran bahan lain.

Ok, sampai sini sahaja, kalau nak tanya lebih details. boleh whatsapp terus 018-874 4649







Tuesday, 16 August 2016

SOALAN LAZIM AL KURMA

Bismillah, ramai orang bertanya soalan yang lebih kurang sama tentang Al Kurma. ataupun KLF panggil si kenit. Sebab memang comel sangat. Kecik je mudah dibawa kemana-mana.

Jadi, Founder Nora Azmin dah compile kan soalan lazim dan jawapannya dalam bentuk grafik dan nota yang special. So, korang bole jadikan as panduan ye. Malam ni KLF tak sempat nak cerita panjang lebar. Jadi boleh berikan 3 dulu. Esok KLF sambung. Sebab, ada job sedang menanti. Nak buat Iklan FB untuk tim Coway. Semoga usaha KLF berbaloi-baloi. Aamiin.



Ya, boleh. Berikan 1-2 titis menggunakan syringe (picagari). 
Juga boleh dicampur dengan air kosong dan berikan dalam botol susu.


Ya, boleh. Pesakit kencing manis perlu mengambil ALKURMA dalam kuantiti separuh botol sahaja sekali minum.

Jarakkan masa, lebih kurang 6 jam. Lepas itu baru boleh minum lagi.Jangan terus teguk 1 botol sekaligus.

Jangan risau, ALKURMA tidak akan meningkatkan bacaan kencing manis. Sebab alkurma bukan manis gula, ianya manis buah.



Ya! ALKURMA mendapat pengiktirafan sebagai PRODUK TIDAK PERLU BERDAFTAR’ 

kerana ianya hanyalah makanan tambahan (Food Supplement) berasaskan buah-buahan Gred Terbaik.

Ok, sedikit sebanyak korang dah ada info tentang si kenit ini kan. Jadi, KLF stop sini dulu ya. Banyak lagi soalan lazim yang ditanya oleh prospek tau. Soalan yang pelik pun ada. Haha.

Jumpa lagi esok. Nite!



Monday, 15 August 2016

Dropshipper Buat Duit

10 Tips Dropshipper Menjana Pendapatan
===================================

Siapa cakap dropshipper x boleh buat duit, dgn Doa, Usaha, Tawakkal insyaAllah segalanya jadi MUDAH!

1. Faham betul2 produk apa yg kita jual.

2. Yaqeen dgn produk yg kite jual.

3. Dapatkan tool marketing dari ketua cthnya testimoni, gambar dll

4. Tahu apa keunikan produk kita, sentiasa sebut usp produk.

5. Kenal betul2 siapa target customer kita

6. Lepak di lubuk target customer kite lepak cthnya di group2 fb, di laman chatting, blog dan sbgainya.

7. Sentiasa upgrade ilmu marketing kalau online nih upgrade ilmu penulisan,gambar, waktu posting

8. Kuasai semua asset online, walaupun dropshipper usahakan buka page, mudah.my, blog, youtube, instagram, carousell, lelong dll.

9. Upgrade komunikasi bersama pelanggan, kena konfiden menjual dan menjawab, segala FAQ mengenai produk dah dihafal.

10. Simpan database pelanggan utk kegunaan masa hadapan.

P/s : Share tips ni kepada semua usahawan x kira menjual produk apa pun. Semoga dapat membantu serba sedikit. Ada byk lagi tips yg specific.

Copy paste dari Ust Sheikh Sulaiman



Whatsapp 018-8744649


Sunday, 14 August 2016

SEMINAR NAJIB ASADDOK & AL KURMA

Bismillah, cerita ini baling belakang sikit. sebab, seminar Roket Emel KLF masuk bulan Nov 2015, kemudian ke Seminar Advance 29-31 Jan 2016. Omak kau, baru nak cerita, hehe. Ok. maklumlah, bizi woman. fuh!

Datang seminar advance belum ada produk apa-apa terlintas dalam fikiran. tapi, dalam kelas Sifu berikan 7 tips nak pilih produk,

korang boleh baca sini ek. mana tahu korang pun dalam dilema kan nak pilih kriteria produk.

1) Senang/ Mudah - Produk mesti mudah dan memudahkan, Contoh: Tudung, tak mudah renyuk, senang basuh, tak perlu pin. Kolagen, koyak, terus minum. Jus Al Kurma, bukak penutup terus minum.

2) Segera - kesan berapa lama?  Kain material mudah gosok lambat renyuk. Jimat masa. Tak perlu bancuh.

3) Saving - jimat kan masa / wang?

4) Seronok - apa manfaat?

5) Selesa - botol kecil masuk hand bag pun muat, sachet ringan boleh bawa kemana-mana

6) Sihat - pilih shawl atau tudung mudahkan kerja, tak STRESS, happy pergi kerja sebab ada orang puji cantik, minum jus al kurma susu ibu makin banyak, meriah anak happy ibu suka.

7) Superb - apa yang UNIK? tiada setanding produk lain. kenapa customer perlu pilih produk kita. Jus Al Kurma tiada langsung dalam pasaran guna Kurma Ajwa (kurma Nabi) contoh...

Dapat sesuatu tak? secara ringkas 7S ni bole jadi kata kunci untuk kita mulakan bisnes kan. So pilih produk dengan bijak ye,

KLF nak share, lepas seminar KLF tekad JOIN IMPRENEUR TEAM under Founder Pn Nora Azmin. Boleh follow beliau,

https://www.facebook.com/bynoraazmin?fref=ts

dialah SIFU, dialah MENTOR dalam Al Kurma bisnes yang KLF join sampai sekarang. sebab apa special pilih team ni? sambung next post ek. tak syok la cerita semua. simpan sikit. haha.

layan dulu sebahagian gambar produk Al Kurma, ni lah salah satu sebab KLF pilih IMpreneur Team.




cantik kan?


ok. nanti kita sambung lagi ek.. 


















jumpa lagi semua :)