Saturday, 12 September 2015

Jelaskan Bis Sis Fara sekarang!

Amboi, tajuk je macam nak makan orang. Kenapa ni?
Sebab ada orang yang Tanya, Sis, actually u buat BISNES apa sekarang ni?


I tengok dekat wall FB & IG u bersepah-sepah BISNES u.
I nak join pun pening.


OK Bagi sis clarify satu persatu ok?


Semua BISNES yang sis masuk, ada sebabnya tersendiri.


1. www.lubukemasmurah.com/faralubukemas
sis join POWERGOLDBIZ sebab?


Sis nak simpan emas 1 bulan 1 gm
Dengan kejatuhan nilai matawang MYR, jadi simpanan emas fizikal adalah terbaik dan selamat.
setuju?
PWG bukan MLM, u all join sis, Sis ok je. Tak join? Sis pun ok je. Sbb sis tetap akan sharing pasal emas, Nak bagi orang Melayu kita or bangsa lain, celik emas!!! Faham? he.


2. www.wanganda.com/fararich
sis join AGRONETBIZ bukan apa, sis tengok modal RM60.00, dapat produk STEVIA baik untuk sihat. Lepas tu ada potensi dapat income sehingga RM192K. siapa tak nak duit beb, ada duit bole sis tambah simpanan emas sis. Ye tak?


RM192k boleh beli brp gram emas??? ha! jawab! he.
lagipun bukan susah sgt, taja 2 kawan je, pastu ajar mereka buat benda yg sama.


3. www.projekpasifincome.com/fararich
hah, yang ni seronok, sbb system online marketing 100% dari rumah
system semua dh siap dibuat dan direka admin
kita cume collect prospek melalui email shj. jadi email collector la.
lepas tu duk diam je.


ish! banyak kebaikan system S.O.M ni, baik hati admin tau siap ada email follow up 30 email ;)
memang rugi siapa yang tak join.


apa lagi tunggu???


pilih jela link kat atas tu,
REGISTER FREE je dulu
Kalau suka, nak buat baru bgtahu sis, :)


GOOD LUCK semua!!!


whatsapp sis 0111 0758491











Friday, 11 September 2015

Soalan Lazim, Kena cari Orang ke?

Soalan femes yg ramai org tanye:

๐Ÿ‘‰ ni kena cari2 org ke?
- x perlu cari org kalau anda x suka..kita cuma perlu perkenalkan produk dan bisnes kita pd org..sama mcm kita jual produk lain jugak..

๐Ÿ‘‰ kalau xdpt jual mcm mana?

- xpe, malah kita x payah tanggung kerugian pun..tak ada ditetapkan target jualan bulanan.

๐Ÿ‘‰saya suka emas..kalau cuma nk beli shj, x jd ahli boleh?sy taknak bisnes.

- BOLEH..kalau cuma nk beli skali dua, xperlu la jd ahli..cuma bila jd ahli, anda dpt hrga murah n ade kelebihan2 lain
Dlm powergold xde paksaan ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜Cuba Renungkan

Niaga burger ๐Ÿ” Vs Biz Powergold
Niaga burger๐Ÿ”

๐Ÿ”นModal 1k
๐Ÿ”นKerja 6-8jam sehari
๐Ÿ”นPotensi Income 1k-3k sebulan
๐Ÿ”นCustomer sekitar kawasan sahaja
๐Ÿ”นRisiko jika x jadi - rugi 1k
Biz Powergold

๐Ÿ”ธModal serendah RM450 , FREE suku dinar 1.0625g
๐Ÿ”ธMasa kerja 1-2sehari... just promosi secara santai... ikut masa free
๐Ÿ”ธPotensi income 3-4 angka setiap 15hari
๐Ÿ”ธCustomer 1Malaysia ... Brunei... Thailand....Singapore... Dubai... Indonesia...
๐Ÿ”ธRisiko jika tak jadi - dpt beli emas murah
P/S : Apapun bisness ada risiko, cuma kita pilih mana yg terbaik dan risiko yg terendah.
 

Thursday, 10 September 2015

Seloka Motivasi Diri

SELOKA MOTIVASI DIRI.

 -Kita dah pelawa, Dia sepi.

 -Kita dah bagitau, Dia perli.

 -Kita dah ajar, Dia x peduli.

 -Kita dah ckp, Dia buat tuli....

 -Kita dah senyap, Dia lari.

 -Bila nak daftar? Dia tak janji.

 -Bila nak start? Tak tau lagi.

 -Bila nak kaji? Dia sibuk lagi.

 -Bila nak promote? X masa lagi.

 -Bila nak upgrade? Tunggu gaji.

 -Lepas gaji, Dia sepi lagi.

 -Kita tanya? Dia kata tunggu lagi.

-Sebab apa? Gaji tak mencukupi.

 -Dah tau susah, Tak sedar lagi.

 -Cukup bulan tunggu gaji lagi.

 -Orang memberi, Kita hargai.

 -Cabaran datang, Kita Hadapi.

 -Siang malam, Jangan berhenti.

 -Jatuh tersungkur, Bangun lagi.

 -Kejayaan bakal menanti.

 -Terima kasih daun keladi.

-Saya hanya seloka berisi.

 -Kalau pedih mohon mengerti. 

 -Saya dah penat makan gaji.

 -Kita bersama majukan diri.

Wednesday, 9 September 2015

Beza Dinar Kelantan dan Dinar Powergold


Dinar Kelantan
============
1) Ketulenan 917 still lg 22 karat
2) Design reka bentuknya ada shahadah & ayat quran serta de lambang negeri kelantan
3) Pengilangnya di Dubai...

4) Spreadnya sekitar 12%
5) Ada 5 kombinasi iaitu 1/2 Dinar, 1 Dinar, 2 Dinar, 5 Dinar & 8 Dinar
6) stoknya agak terhad

Dinar PowerGold
 ==============
1) Ketulenan 999.9 still lg 24 karat
2) Design reka bentuknya ada tak ada ayat quran tp coraknya sgt menarik
3) Pengilangnya di Penang
4) Spreadnya sekitar 8%
5) Ada 3 kombinasi iaitu 1/4 Dinar ,1 Dinar dan 2 Dinar
6) Stoknya sentiasa ada. Sebab kilangnya dekat dlm Malaysia sahaja

Tuesday, 8 September 2015

Melayu Belum Celik Emas

Bukan senang kita nak ajak org org Melayu ni simpan emas. Lagi lagi yang bukan di kalangan org
celik emas. Susah tau. Ni lah cabarannya.
"Kak saya nak join Powergold lah. Tapi macam mana kita nak dapatkan income yg banyak?"

Senang je, kita kembangkan networking kita. Kita promote sana sini, kita bagitahu kat org ramai apa yg kita tengah buat sekarang ni. Kalau kita tak promote cemana org nak tahu apa yg kita buat dan apa yg kita jual kan. So bila org dah tahu, dorang akan dtg... cari kita sama ada utk bertanya, membeli atau join sekali ngan kita buat bisnes ni. Ini dinamakan networking. Ada penjual ada buyer.
"Ohh means kita kena cari org la ni kalau nak dapatkan income banyak?"
Yup macam yg saya cakapkan tadi. Kita ajak kawan kawan sama sama join kita, kita dapat bonus.

Dpd situ kita leh gandakan bonus kita. Dengan NETWORKING. ๐Ÿ˜Š

"Oh takpe lah kak. Tak suka laa cari cari org ni. Susah. Okbai".
๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Ini lah org kita. Selalu sangat ada perkataan SUSAH dalam diri. Belum cuba lagi dah kata SUSAH. Mana ada benda senang dalam dunia ni. Mana ada terus join sesuatu bisnes income segedebuk berpuluh ribu. Apeeeee daaaa ๐Ÿ˜‚

Suruh cari orang je. Bukan cari haiwan.

Bisnes apa yg tak payah cari org sebagai pembeli?
Jual ikan, org beli.
Jual perabotc, org beli.
Jual emas, org beli.
Jual badan, PUN ORG BELI ๐Ÿ˜ˆ

OKBAI. hanya sedikit leteran kepada mereka mereka yang tak boleh terima NETWORKING ini seronok!! Haha
1gram 1bulan 1keluarga๐Ÿƒ๐Ÿ’จ๐Ÿ’จ

Monday, 7 September 2015

Mahalnya Pakej RM450 tapi dapat 1.0625g dinar sahaja. KENAPA?

Soalan yang biasa di tanya...

Masuk RM 456kan

 Dpt emas 1.0625gm lbh kurang rm200
Yg baki rm250 tu salur ke mana? keliru situ.
...
Balance tu...

๐Ÿ˜‡Utk menikmati hrga ahli yg lbh murah drp pasaran bg belian sendiri

๐Ÿ˜‡Utk menikmati bonus jualan apabila membeli dgn hrga ahli

๐Ÿ˜‡utk menikmati bonus tajaan ahli@stokis hasil drp networking

๐Ÿ˜‡utk menikmati hrga lelong yg lbh murah drp hrga biasa bg ahli dan stokis

๐Ÿ˜‡utk menikmati yuran seumur hidup yg tidak perlu dbyr selepas membayar kali pertama dan yg terakhir

๐Ÿ˜‡ahli akan dpt sistem seperti web promosi www.jutawanpowergold.biz dan
web powergold.biz

๐Ÿ˜‡ahli akan dapat rm500..di byr ansur2 sehingga habis selepas dapat tajaan ahli pertama

๐Ÿ˜‡ahli akam dapat rp111 rm250 tu akn dibayar secara ansur2 sehingga abis jika taja 1 org.

๐Ÿ˜‡ahli dapat seminar dgn limu..yg mane kalau diluar sana kena byr mcm2..kita 90% di tanggung oleh sykt...dpt berhubung terus dgn ceo pemasaran

๐Ÿ˜‡Ape jua kalau kita nk berniaga..mesti ade modal permulaaan...permulaan deposit sewa..

๐Ÿ˜‡Pah tuu dah byr sewa..ape perlu dilakukan...nk tengok kedai macam tuu je ke.

๐Ÿ˜‡Mesti keluarkn sedikit modal lagi utk renovation...

 Pah renovation...ape lagi...kena msukkn brg@stok dlm kedai..
.
๐Ÿ˜‡ Begitu juga kita.....dgn rm456..ade kedai online bergerak...

๐Ÿ˜‡ Ade web catalog....semua disediakan oleh company...
.
๐Ÿ˜‡ kalau disimpan shja goldbar 1g tu blh jga menjana juga 1,2 ganda pulangan..dan dijual semasa hrga tinggi..

๐Ÿ˜‡terpulang kpd kita nak atau x..pulangan tersebut yg lbh berbaloi2... Dgn jana modal rm456 menjadi 5000 ribu sebulan...

๐Ÿ˜‡ tidak mustahil walaupun kita biasa yg pnting hasil kita luar biasa...

๐Ÿ˜‡ usaha,doa dan tawakal..yg pnting redha drp ibu,bapa,isteri dan keluarga ๐Ÿ‘

Jom mulakan langkah anda bersama2 kami๐Ÿš€๐Ÿ”ฅ๐Ÿš€๐Ÿ”ฅ๐Ÿš€๐Ÿ”ฅ๐Ÿš€๐Ÿ”ฅ
๐Ÿš€๐Ÿ”ฅ

Sunday, 6 September 2015

Produk Powergold

Produk Powergold ;

 Gold bar 999 (1g to 1kg)
1/4 Dinar 999 1.0625g
1 Dinar 999 4.25g
๐Ÿ’ฐ 2 dinar 999 8.5g...

๐Ÿ’ฐ gold coin 999 0.5 gram
 
Barang kemas 916

๐Ÿ˜ฏKami bukan nak paksa anda bli atau join ahli sesuka hati.

Niat kami x lain dari mengajak anda simpan emas.

๐Ÿ˜„Anda simpan emas anda yg untung kami hanya tumpang gembira.

๐Ÿ˜‰Sebab anda adalah rakyat Malaysia sekampung dgn kami semua. Tanah tumpah darah kita.

๐Ÿ˜”Tapi Malaysia sekarang banyak masalah.

๐Ÿ˜จKalau kita x bersiap sedia, lalai dan leka, esok² susah sape nak tolong.

๐Ÿ˜ขWaktu tu dah x de sape yg heran utk tolong anda.

๐Ÿ˜ญKesian pada isteri, suami dan anak²..
Sebab dari mula kita cuma tengok saja org lain buat simpanan emas.

๐Ÿ˜ฑDuit kita dah x laku beb.. Xde sape nak tukar dgn kita dah.

๐Ÿ˜งEmas??? Berduyun org nak, tau??

๐Ÿ‘ณSebab Nabi pun dah kata.
'Tidak ada yg suatu yg bernilai suatu hari nanti melainkan dinar dan dirham (emas dan perak).'

๐Ÿ˜ชX nampak lagi??? X pe lah, nak buat mcm mana...

Saya dah bagitau. Di sini tiada paksaan. Saya cuma kongsikan apa yg patut bagi saudara² sekalian.

Kami prihatin dan nak membantu.

๐Ÿ˜Jom la...x rugi simpan emas.
Ada emas = ada duit.
Dah x payah risau sbb pergi mana² pun emas tetap diterima. ✅

๐Ÿ˜’X mcm RINGGIT MALAYSIA sekarang ni..

Saturday, 5 September 2015

Harga semakin Naik, jom simpan Emas Fizikal


Nak sharing sikit;

Kalau ade duit Rm 300 sebulan Dr simpan bank jom beli 2g gold bar sbg contoh
Kemudian 1thun dah ade 24gm

Andaikata nak guna duit terdesak pajak La dulu. Kemudian bulan dpn duit Rm 300 tu kan ada tebus semula.

Lpas tu ulang semula step Dr yg pertama kumpul smula 2gm Emas sebulan.

Nak guna lagi? Pajak la lagi. Yg penting tak La buat loan bank ye tak??? Interest dh la tinggi. Nnti terbeban lak nak byr.

Sape rugi???

Ok..jom simpan Emas. Bermula Dr sikit bermula Dr kecik. Dr tak mula langsung.
Harga dh semakin naik. Tak tahu ke?

Friday, 4 September 2015

Powergold Bukan MLM


Sis nak bagitahu sekali lagi konsep PWG,
Saving, Trading & Networking.
Tiada paksaan untuk anda maintain membeli 1gm 1bulan
tetapi, apa salahnya, duit yang ada anda buat simpanan konsisten,

sis tak rugi anda pun tak untung kalau anda tak dengar nasihat sis,
chewah!

Sy nak perjelaskan lagi ye. Ada orang salah faham bahawa powergold ni adalah MLM.

 Powergold bukan MLM. Pendapatan kita bukan pada atas orang. Tp pada emas yg kita beli dan jual. Itu pun kalau kita buat trading.

Sekiranya kita dapat ajak orang jadi ahli. Syarikat akan bagi bonus @ komisen kepada kita sebagai tanda usaha kita memperkenalkan powergold.

Bila dah jadi ahli. Tak nak cari orang pun tak apa. Tak ada masalah. Kita bukan suruh cari orang. Kita galakkan orang simpan emas. Slogan kita pun 1 bulan 1 gram 1 keluarga.
Dan pendapatan kita bukan atas orang semata-mata seperti mana MLM yang berlambak diluar sana.

Harap penjelasan ringkas ini dapat bantu kita.

 Tukar persepsi dan tanya pada hati kita dan cuba buka minda dan sangkaan kita.

 In Shaa Allah semua keraguan akan dapat di atasi dengan baik.
Anda tidak turut serta atau tidak mula mengumpul emas tidak mendatangkan mudarat pada kami yang mengumpul emas. Tapi anda yang akan merasai mudarat itu.

 Sama-sama kita elakkan dan jadi orang yang bijak serta celik emas. Bukan celik duit fiat.

 Matawang umat islam yang sebenar ialah emas dan perak atau lebih dikenali sebagai dinar dan dirham.

 Moga bermanfaat In Shaa Allah.

Thursday, 3 September 2015

Instagram Sis Fara @faragoldenlicious

Tunggu apa lagi???

 Menyesal giloss kalau tk follow ig sis ๐Ÿ‘‡
@faragoldenlicious

Bukan MLM
Bukan pelaburan
Bukan skim cepat kaya๐Ÿ™…

Ade duit tak semestinya ada Emas
Tapi ade Emas pasti ada duit๐Ÿ’ฐ
Faham ke faham??๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

Suke Emas?

 Nak simpan kumpul Emas serendah 0.5gm?

 Sis @faragoldenlicious bole bg tips/ tunjuk ajar๐Ÿ‘
Konsep 1gm 1bulan 1famili

 Tiada paksaan belian bulanan.

Rasa nk beli silakan, sebab ape? Ada bonus Dr sykt menanti.๐Ÿ’ฐ

Pakej ahli serendah Rm350 sekali seumur hidup. Dah bole Jadi penyimpan Emas fizikal jgka panjang.

Jom celik Emas bersama @faragoldenlicious

Wednesday, 2 September 2015

Malu dan Takut share pasal EMAS?

Apa nak ditakutkan dengan perkataan CARI atau AJAK ORANG ??

๐Ÿ˜žAda org sanggup cari sampah, cari tin kosong, cari besi buruk, cari surat kabar lama..., demi sesuap nasi...

๐Ÿ˜ฅKita CARI ORANG..., bukan cari sampah, bukan cari besi buruk, bukan cari tin kosong...apa nak
dimalukan...??
 
๐Ÿ˜จBisnes cari hantu pun kaya raya...
U sanggup ke cari hantu...??

๐Ÿ˜ŠKita CARI atau AJAK ORANG yg nak bayar hutang...., hutang isteri bersalin belum settle..., hutang PTPTN belum selesai, hutang dgn MARA, hutang kereta kerap kali tersangkut & hutang rumah..., hutang pajak gadai..., hutang dgn kawan dan bertimbun hutang lain2...

๐Ÿ˜ŠKita Cari atau AJAK PENGANGGUR yg perlukan kerja kosong demi sesuap nasi...

๐Ÿ˜ŠKita CARI atau AJAK individu yg sentiasa x cukup duit walaupun gaji sebulan RM3k..!

๐Ÿ˜‰CARI atau AJAK orang yang sedang MENCARI PELUANG..
Cari orang yg ada WAWASAN untuk MENGUBAH HIDUP..., YG POSITIF..., DAN RAJIN BERUSAHA...

Jangan CARI atau AJAK ORANG yg malas...!!!
JANGAN cari orang yg banyak alasan...!

๐Ÿ‘†Klu jumpa org jenis ini... SO WHAT....? NEXT..! CARI atau AJAK ORANG YANG MAHU ...

๐Ÿ˜„Jangan putus asa... Matlamat tu penting... Bila x ada matlamat itu yang kita selalu GAGAL dari landasan kejayaan...

๐Ÿ˜’Sebab itu dalam biz Networking banyak yang gagal dari yang berjaya, kerana hanya sedikit orang yang sanggup hadapi cabaran.

๐Ÿ˜ƒOrang selalu MENJADIKAN CONTOH kpd orang yang gagal TETAPI tidak melihat penat lelah orang yang BERJAYA sebelum mereka melakar kejayaan....

๐Ÿ˜ŒMarilah kita berazam dan usaha sungguh2 menjadi org yg BERJAYA....
CONTOHI org yg telah berjaya.....!

Yakin.......dan bersemangat...


Tuesday, 1 September 2015

tak nak join ahli tapi nak beli emas?


Ehem2. Ramai yg nak saving Emas. Tapi tk nk jadi ahli sbb tak suka trading n networking.


Kenapa? Kan dh rugi. Purata harga ahli dan harga jual Rm20.
Kalau awk beli 1 gm 1 bulan Selama 5 tahun. Awk dah rugi Rm20 x 60gm = Rm1200


Sikit ke banyak Rm1200 ???
Banyak tu...
Mana la tahu dengan join kami pakej Rm350 dapat bonus Rm1 / gm kerana repurchase setiap bulan. Dapat lagi bonus kenalkan program simpan Emas 1gm 1bulan pd kwn2. Terbuat networking. Hehe.


www.lubukemasmurah.com/faralubukemas

Monday, 31 August 2015

Persoalan biasa tentang Emas Powergold

Soalan dan jwpn tntg powergold

  - SOALAN & JAWAPAN MENGENAI POWER GOLD -


Q : Kalau nak beli emas amethyst ni ada akad jual beli tak?

 A : Beli offline- serahan duit, serah barang..(berlaku akad..saya beli..saya jual)
Kedai apek mata sepet..

 "Apek..lu ada buat akad jual beli tak.?!"
Faham-faham sendiri la jawapannya..


Beli online (faktor jarak)

 .. awal-awal dah deal dalam whatsapp,massanger.. dah transfer duit berlaku akad.. yang menjual pun setuju dengan harga tersebut..


Q : Macam mana dengan emas amethyst yang saya beli kalau syarikat amethyst group ditutup masa akan datang?

 A : Tak pernah lg kedai emas tutup..yang tutup pasal janji yang bukan-bukan dan buat ajaran sesat..
Selagi ianya emas.. diterima seluruh kedai emas.


Q : Macam mana cara sahkan ketulenan emas amethyst?

 A : Boleh check ketulenan emas kt kedai emas...Ada ujian fizikal dan ujian asid..nak mendalami..join powergold..dalam powergold diajar bagaimana nak kenal emas tulen..


Q : Apa jaminan kalau beli online (kalau barang tak sampai..)?

 A : Jarang berlaku..dan kes terpencil..yang buat jadi masalah kadang bagi alamat tidak tepat..dan orang yang menerima tiada di rumah..biasanya company akan ganti semula jika kes benar..


Q : Kalau nak beli online melalui terus ke kedai(online) macam mana? nak refer website apa?

 A : Rujuk pada ahli atau stokis yg offer biz emas ni pada anda..


Q : If saya nak menjual balik emas amethyst selain di amethyst gold creation sendiri, dekat mana saya boleh jual?

 A : Jual kepada stokis atau ahli yang berminat dengan emas anda..
Biasanya kedai emas nak..kami pun..

 Boleh deal dengan stokis powergold...dan di ArRahnu..


Q : Macam mana dengan certificate emas amethyst ?

 A : Ada pd emas tersebut...


Q : Kalau just jadi ahli..first time bayar RM450 kan..dapat emas berapa gram? Pastu setiap bulan nak beli 1g je..blh ke? Kalau buat cmni ada bonus tak?

 A : Dapat emas suku dinar 1.0625gm free...dan dapat bonus repurchase RM1/g


Q : So montly kita nak beli lagi still RM450 ke?

 A : Tak...just ikut harga ahli semasa + postage..

 Next month kalau nak beli bukan RM 450. Kita beli harga ahli mengikut harga ahli semasa murah dari harga pasaran


Q : Emas? Nak buat apa dengan emas?

 A : Saving EMAS untung 20%-40% setahun vs WANG hanya 4%-8% setahun.

 Trading untung rm10.00-20.00 /1gram terus ke poket sendiri dan dapat bonus lagi syarikat bagi.


Q : Ini emas betul ke?

 A : Emas tulen 916/999.9


Q : Syarikat di mana?

 A : Syarikat di Kulim, Kedah..Pengilang produk di Bukit Mertajam Penang.


Q : Macam mana pelaburan ni?

 A : Beli & simpan


Q : Beli ansuran boleh tak?

 A : Tidak boleh ansuran..jualan tunai sahaja.


Q : Kalau saya nak labur dalam 10K boleh tak?

 A : Powergold bukan skim pelaburan.. kami sistem saving,trading & networking.. cukuplah bermula dengan 1g,5g,10g,20g goldbar.


Q : Join ahli RM456. Tapi dapat 1/4 Dinar je.. Duit lebih tu buat apa?

 A : Join RM450 + RM6 (pos) ini cas join ahli, bukan harga emas 1/4 Dinar ye


Q : Kalau pos tak hilang ke?

 A : Jaminan barang tak kan hilang...kita ada tracking number.. jika betul kes hilang terjadi company akan ganti.


Q : Nanti tiap-tiap bulan beli emas... nak simpan di mana?

 A : Boleh simpan di safety bank @ simpan sendiri.


Q : Daftar ahli RM450 ni tiap-tiap bulan powergold bagi bonus ke?

 A : Tiada bonus jika tiada pmbelian @ tak buat kerja. Powergold bukan skim 4D (duduk diam dapat duit)


Q : Emas betul ke..? Tak palsu ke..?

 A : Emas tulen. Jika tak tulen anda boleh buat laporan polis atas kesalahan menipu dalam perniaagaan.


Q : Emas tulen ke? Boleh jual di pajak gadai ?

 A : 100% Emas tulen. Boleh jual di mana-mana kedai dan simpan/pajak diarrahnu.


www.lubukemasmurah.com/faralubukemas

Sunday, 30 August 2015

Pakej Powergoldbiz

PAKEJ2 YANG TERDAPAT DALAM POWERGOLD...
๐ŸŒทPakej GOLD RM350

 -dpt 0.5gram gold coin
-maximum bonus pairing 15pair satu hari...
1 pair bersamaan rm30
-pndptn min rm450hari/rm13,5000 bln
-tabung rm500(menaja 1org)
-sistem
-layak beli harga emas murah

๐ŸŒทPakej GOLD RM380๐ŸŒท

-dpt 7 jenis prodak kesihatan.
-maximum bonus pairing 15 pair satu hari
-pndptn min rm450hari/rm13,500 bln
-tabung rm500(menaja 1 org)
-sistem
-layak mmbeli harga emas murah

๐ŸŒท pakej SOLID GOLD RM450 ๐ŸŒท

- dapat 1/4 diner. Gold.
-maximum bonus pairing 20pair satu hari
- pndptn min rm600hari/rm18,000 bln.
- tabung rm250.
- tabung rm500(menaja 1 org)
- sistem
- layak membeli harga emas murah.



Saturday, 29 August 2015

Jual Beli Emas Online. Adakah HALAL?

✏๐Ÿ“•ISU JUAL BELI EMAS SECARA ONLINE. Adakah ianya HALAL??๐Ÿ“•✏


Secara asasnya.. Jual beli emas hendaklah secara on the spot Sesuai dengan Hadis Nabi SAW.. Dengan kata lain Emas itu menjadi milik si pembeli sebaik sahaja. bayaran dilakukan..
Islam Is The Only Way Of Life.. Pasti ada jalan penyelesaian..


Hukum Fiqh menerima dua kaedah pemilikan..

 1. ู‚ุจุถ ุญู‚ูŠู‚ูŠ :
(Pemilikan Hakiki)


2. ู‚ุจุถ ุญูƒู…ูŠ.
(Pemilikan Hukmi)


Pemilikan Hakiki- Kita dapat lihat barang yg dibeli tu didepan mata kita dan dapat disentuh dan dipegang dengan tangan.. Ia bertukar tangan sebaik bayaran dilakukan.
Pemilikan Hukmi- Barang yang kita beli tu ada di tempat lain.. ia sudah menjadi milik kita sebaik bayaran dilakukan.. Cuma perlukan masa beberapa hari untuk proses penghantaran kerana tempat yang jauh dan sebagainya..


Rujukan :


ูก) ุงู„ูˆุณูŠุท ู„ู„ุฅู…ุงู… ุงู„ุบุฒุงู„ูŠ
ุฌุฒุก : ูฃ
ุตูุญุฉ : ูงูฃ
ูข) ุงู„ุฏูˆุฑุฉ ุงู„ุซุงู…ู†ุฉ ุนุดุฑุฉ ู„ู„ุฌู…ุน ุงู„ูู‚ู‡ูŠ ุงู„ุฅุณู„ุงู…ูŠ
ู…ูˆุถูˆุน : "ุชุฌุงุฑุฉ ุงู„ู‡ุงุดู…ูŠ"
ุตูุญุฉ : ูขูฅ- ูขูจ
&
ูฃ) ู…ุฌู„ุณ ุงู„ูุชูˆู‰ ุงู„ุฃุนู„ู‰ ุงู„ู‚ุฏุณ ุงู„ุดุฑูŠู - ูู„ุณุทูŠู†
ุงู„ุฑู‚ู… : ูฉูก/ูขู ู ูฅ/ูฅ
ุงู„ุชุงุฑูŠุฎ : ู ูฅ ุฌู…ุงุฏูŠ ุงู„ุฃูˆู„ู‰ ูกูคูขูฆู‡ุฌุฑูŠ
ุงู„ู…ูˆุงูู‚ : 12/06/2005
ู…ู† ู‚ุฑุงุฑุงุช ู…ุฌู„ุณ ุงู„ูุชูˆู‰ ุงู„ุฃุนู„ู‰ 3/52


ุงู„ู…ูˆุถูˆุน : ุญูƒู… ุงู„ุนู…ู„ ููŠ ุจูˆุฑุตุฉ ุงู„ุนู…ู„ุงุช ุงู„ุนุงู„ู…ูŠุฉ


Jadi.. Dlm Powergold.. Emas yg kita beli tu sudah menjadi milik si pembeli on the spot iaitulah pemilikan hukmi sebaik sahaja bayaran dilakukan.. Manakala ia menjadi pemilikan hakiki, apabila emas tersebut sampai ke tangan pembeli setelah melalui beberapa hari untuk proses penghantaran..

Friday, 28 August 2015

Persediaan simpan Emas


Nasib ku sungguh baik kerana dah bt persediaan myimpan dlm EMAS..
Sila baca BH hari ini 01/08/2015.. ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡


TARIKH 27 Julai catat sejarah hitam bagi negara kita. Kepada sesiapa yang faham ekonomi, apa yang berlaku pada hari itu sangat menakutkan. Kesan buruknya kita semua akan rasa tak kira kita faham atau tidak. Yang Kunta Kinte harap ia tak jadi lebih buruk sebab kejadian hari itu sudah cukup teruk.


Malah, lebih teruk daripada yang kita alami apabila spekulator mata wang sarang duit kita dan duit negara Asia Tenggara dan Asia Timur pada tahun 1997/98. Pada 27 Julai lalu, kadar tukaran duit kita berbanding dolar Amerika jatuh kepada RM3.81 bagi setiap dolar, iaitu paras paling rendah dalam tempoh 17 tahun.


Pada hari itu, ringgit jatuh ke paras paling rendah sejak bulan September 1998. Yang Kunta Kinte lagi bimbang ialah nilai duit kita jatuh walaupun Bank Negara terus sokong ringgit di pasaran tukaran mata wang. Jadi Kunta Kinte sangat takut kalau-kalau masalah yang lebih teruk daripada soal teknikal atau naik turun pasaran.
Buat masa ini, duit kita adalah mata wang Asia yang paling buruk prestasinya. Macam Kunta Kinte dah sebut sebelum ini, bukan saja kejatuhan harga minyak mentah, sawit dan getah yang tekan turun nilai ringgit, tapi juga masalah-masalah bukan ekonomi macam keyakinan dan sentimen pun turut tekan turun nilai ringgit.


Nilai ringgit dah jatuh lebih rendah daripada kadar tukaran tetap RM3.80 yang Tun Dr Mahathir Mohamad perkenal waktu krisis kewangan Asia 1998. Kadar tukaran tetap itu dihapuskan pada tahun 2005 masa Tun Abdullah Ahmad Badawi jadi Perdana Menteri dan Menteri Kewangan. Lagilah gerun bila baca berita kata, Bank Negara mungkin tak masuk campur lagi dalam kegiatan pasaran untuk pertahan ringgit. Maksudnya Bank Negara akan biarkan nilai ringgit naik dan turun ikut pasaran. Selalunya Bank Negara masuk campur untuk elak naik atau turun mendadak kadar tukaran ringgit.


Kesan jangka pendek, sederhana lebih buruk Kunta Kinte faham kalau hal ini betul berlaku, tapi kesan jangka pendek dan sederhana kepada nilai ringgit mungkin lebih buruk. Tapi kita kena faham juga sampai bila dan had mana Bank Negara nak sokong ringgit dengan menggunakan rizab antarabangsa yang ia pegang.


Masalahnya, kalau nilai ringgit terus jatuh, harga import kita akan naik walaupun eksport kita jadi lebih murah. Negara luar mungkin beli lebih banyak barang keluaran kita dan pelancong asing mungkin lebih ramai datang berbelanja di negara kita. Tapi ekonomi satu dunia tak berapa baik. Hatta ekonomi China yang panas itu pun dah mula sejuk. Pelancong China yang sokong industri pelancongan dunia dah mula kurang.
Dalam keadaan ini, boleh jadi Bank Negara tak mampu atau tak mahu lagi guna rizab antarabangsanya untuk pertahan nilai ringgit sebab nilai ringgit dah jatuh ke tahap yang sangat rendah.


Tahun lepas, bila nilai ringgit mula jatuh dengan teruk, Bank Negara masuk campur dengan jual mata wang asing dan beli ringgit, tapi kesan ke atas ringgit tak tahan lama.
Rizab antarabangsa Bank Negara susut AS$18.9 bilion kepada AS$116 bilion pada akhir Disember 2014 daripada AS$134.9 bilion setahun lalu. Inilah antara masalah besar yang kita hadapi yang orang biasa tak faham, tapi akan rasa kesannya bila mereka beli-belah barang import, hantar duit kepada anak yang belajar di luar negara atau melancong ke luar negara.
Satu masalah besar ialah kita masih bergantung kepada makanan import macam beras, gula, gandum, daging dan susu. Malah, bahan mentah untuk makanan haiwan macam jagung dan kacang soya pun kena import juga.


Rizab antarabangsa ni penting. Macam duit dalam akaun kita di bank juga. Dengan rizab itulah kita bayar hutang piutang kita dan kita bayar import kita. Satu hal lagi, kalau jumlah rizab kita besar, nilai duit kita kukuh, tapi bila jumlah rizab jatuh, nilai duit kita jatuh sama. Saling kait-mengait. Jadi Kunta Kinte harap kita cubalah faham sikit sebanyak kesan tukaran mata wang ke atas kehidupan kita. Wallahuaklam.


Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/71492?m=1

Thursday, 27 August 2015

7 kelebihan emas fizikal

7 kelebihan emas fizikal :

๐Ÿ’ peluang rolling duit utk bisnes. Pinjaman segera arrahnu pd bila2 masa dgn emas fizikal sbg cagaran.

๐Ÿ’ jana keuntungan bila harga jatuh. Emas fizikal dijual ketika harga emas naik.
...
๐Ÿ’ tahan lebih lama. Dpt elak pembaziran wang kesan psikologi utk tumpukan menyimpan emas.

๐Ÿ’ urusan jual beli fleksible. Tiada pengkhususan hari utk jlnkan urusniaga emas fizikal.

๐Ÿ’ selamat drp pembekuan aset. Tidak berada dlm sisten kewangan sekalipun diisytiharkan bankrup oleh BNM.

๐Ÿ’ selamat dr bencana kewangan sekiranya bank bermasalah atau bankrup.

๐Ÿ’ simpanan emas patuh syariah. Di powergold kita beli emas dpt emas dlm tangan bkn seperti akaun emas atau saham emas hanya dpt angka sahaja.. x diisytihar milikan secara khusus.

Wednesday, 26 August 2015

Siapa untung siapa rugi?


SAPE UNTUNG SAPE RUGI. - SAYA TAK RUGI AWAK TAK UNTUNG๐Ÿ˜๐Ÿ˜

๐Ÿ“Bulan ni sy ajak awak join,awak tolak...sy dah ada suku dinar๐Ÿ˜Š

๐Ÿ“Bulan depan sy sharing lg,awak fikir dlu...sy dah ada setengah dinar๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

๐Ÿ“Bulan depan sy share lagi,awak baru like posting sy..sy dah ada 3 suku dinar๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

๐Ÿ“Bulan depan2 sy share lg,awak baru tanya kenapa harga emas mahal??๐Ÿ˜ฑ..
sy cukup dah 1 dinar๐Ÿ˜˜


SAYA TAK RUGI,AWAK TAK UNTUNG!!

 sy tetap share ilmu emas,awak masih berfikir lagi??๐Ÿ˜…
1gram 1bulan 1keluarga



Tuesday, 25 August 2015

KENAPA SAYA DAN ANDA PERLU SIMPAN EMAS?

MENGAPA ANDA DAN SAYA PERLU SIMPAN EMAS FIZIKAL? -
 
Keselamatan (Security)

✏Wang yang disimpan di bank akan hilang secara perlahan-lahan dek caj-caj pengurusan bank, caj kad debit dan sebagainya. Malah sekiranya, akaun simpanan anda dorman atau tidak aktif, bank mungkin akan memotong beberapa ringgit dari akaun antara RM10-RM30 dan berkemungkinan wang simpanan anda akan terus lesap sepenuhnya apabila pihak bank mengambil tindakan untuk menutup terus akaun tersebut.
✏Simpanan emas anda walaubagaimanapun sama sekali selamat dari caj-caj dan kemungkinan yang berlaku seperti wang kertas kerana ia adalah milik mutlak dan peribadi.

  Perlindungan (Protection)

๐Ÿ“ŒSimpanan dalam bentuk wang fiat kertas akan sentiasa dimamah inflasi setiap hari tetapi tidak pada emas.
๐Ÿ“ŒNilai emas anda akan sentiasa meningkat. Anda tidak akan hilang kekayaan jika menyimpan emas.

Mudah Dicairkan (High Liquidity)

๐Ÿ“•Pelaburan dalam saham, hartanah, properti, kenderaan, bon, barang antik, artifak, lukisan dan sebagainya tidak mudah dicairkan. Ianya mungkin memerlukan masa yang minimum sehari atau lebih untuk ditukarkan kepada duit bagi urusan transaksi urusniaga seharian.
Ini kerana permintaan segera ke atasnya adalah terbatas, peminatnya tidak selalu ada dengan memetik jari sahaja, malah nilainya mungkn menyusut akibat caj pengurusan, cukai-cukai, upah broker, inflasi, dan pelbagai caj lagi.
๐Ÿ“•Untungnya, apabila anda ada emas, dengan mudah anda boleh mencairkannya di mana-mana sahaja di Malaysia, malah di seluruh dunia sekali pun. Terdapat permintaan yang sangat tinggi terhadap emas di mana-mana. Kedai-kedai emas, institusi pajakan, peminat-peminat emas, pengumpul koleksi emas, wakil-wakil bank tertentu, dan mana-mana ejen Jongkong Emas dan ramai lagi.

Menguntungkan (Profitable)

๐ŸŽฏKeuntungan dari simpanan emas sesungguhnya tidak perlu diperdebatkan lagi. Ini kerana, tidak ada pelaburan lain, yang cukup selamat dan kurang risikonya, tetapi mampu memberikan pulangan yang sangat lumayan setiap tahun. Pelaburan emas secara puratanya memberikan antara 15 – 35% kadar keuntungan setahun bergantung kepada spread emas yang anda beli.
 
Mudah Dipindahkan (Portable)

๐Ÿ’Sekiranya anda ingin memindahkan wang kertas RM160,000 dari satu tempat ke tempat yang lain, sudah tentu anda akan memerlukan satu beg yang besar untuk mengisinya. Biasanya dipaparkan dalam drama-drama atau filem, pertukaran barang dan wang dalam jumlah yang banyak dilakukan, dengan meletakkan duit tersebut dalam sebuah ‘briefcase’. Sungguh mencurigakan dan tinggi kebarangkalian untuk anda diragut atau dirompak bukan?!
๐Ÿ’Namun, jika anda membawa RM160k dalam bentuk emas, iaitu 1kg jongkong emas, anda mungkin meletakkannya dalam poket anda sahaja tanpa orang menyedarinya ke sana sini dengan selamat.
 
Tahan Lama (Durable)

๐ŸRumah, kedai, bangunan, hartanah, kereta, surat-surat berharga, lukisan seni, wang kertas dan sebagainya akan mudah terbakar, terendam air atau musnah dalam bencana alam dengan begitu sahaja. Dengan itu, nilainya juga akan hilang sama sekali.
๐ŸSebaliknya, emas yang tahan terhadap segala keadaan cuaca, anti karat, air bahkan api sekalipun hanya melebur sahaja pada suhu yang tinggi (di atas 1083 darjah celcius), emas tetap logam mulia dan tetap bernilai hanya bentuknya saja berubah setelah kembali sejuk dan mengeras. Nilainya emas terus ada sampai bila-bila.
 
Hak Pemilikan dan Pengelolaan sendiri (Ownership & Stewardship)

๐Ÿ“Anda beli emas, anda dapat emas, anda pegang emas, anda simpan emas dan anda yang menguruskan segalanya. Bukan pihak lain atau pihak ketiga. Sama ada anda menyimpannya di rumah atau di peti simpanan (safety deposit), tiada siapa yang mampu menghalang diri anda sendiri untuk mengambilnya apabila perlu. Sekiranya anda ingin memajak atau menjualnya, bagi mendapatkan wang, bila-bila masa sahaja boleh dilaksanakan.
๐Ÿ“Namun, sekiranya aset anda dalam bentuk yang lain, ianya mungkin mengambil masa yang lama, mungkin 10 hari bekerja, walaupun dalam keadaan kecemasan, di saat anda memerlukan, kerana ianya tidak mudah dicairkan.

Monday, 24 August 2015

KENAPA MALU CERITA PASAL EMAS?

Ada yg mengadu... sedihnye xdpt cari rakaniaga... ๐Ÿ˜ฐ๐Ÿ˜ฐ


Saya tanya..ape usaha dah kita buat utk itu? Tgk dkt fb xde update pasal emas pun, asyikk update gambar selfie, stalker update pasal games๐Ÿ˜ช๐Ÿ˜ช๐Ÿ˜ช... so mana kempen@iklan kita pasal emas?
Mcm mana cust nak tahu kita niaga emas. ๐Ÿ˜‡

Kenapa x nak iklan, MALU MALU MALU!! ๐Ÿ™Š๐Ÿ™ˆ
Malu nak iklan spt MALU nak terima bonus la ๐Ÿ˜ข

Hari² saya bizi cerita pasal emas... ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜† tiada hari tanpa emas!!

Hari² saya copy info² emas dari sana sini dan paste di status fb, caption insta saya. Kerja senang sangat kan? Kopi pes je pun..

Yg penting setiap sharing, post status/caption...link website promosi dan no fon WAJIB tepekkan. ๐Ÿ‘

Go figthing!!!... misi banteras hutang.... misi kumpul emas!!
Jom berjuang utk jadi pembayar zakat. Zakat emas, zakat niaga ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
InsyaAllah moga dipermudahkan. ✅

jom jadi jutawan emas islam
In shaa Allah

1gm 1 bulan 1 family konsisten
sehingga menjadi 1kg !!!

Aamiin

Sunday, 23 August 2015

Jenis-jenis bonus Powergoldbiz

Jenis2 Bonus -


 Bonus Taja/Sponsor
Dapat bila ada org baru join ahli
Dapat sehingga Level 2...



๐Ÿ’ฅLevel 1 (dipanggil anak)
Join pakej Gold - RM40 Join pakej Solid Gold RM50
 

Join pakej Stokis RM400
๐Ÿ’ฅLevel 2 (dipanggil cucu)
Join pakej Gold - RM10 Join pakej Solid Gold RM10
Join pakej Stokis RM100
 

Bonus Pairing
Perlu lengkapkan kaki A, B & C. Upline akan bantu sblh kaki, ahli hanya perlu usahakan kaki B. Manakala syarat untuk bonus pairing perlu buka kaki C.
Pairing berlaku bila kaki A bertemu kaki B
1 pair = RM 30
Ahli biasa = 1 point
Stokis = 10 point
Maksimum pair:
Gold - 15 pair
Solid Gold - 20 pair
Stokis - 70 pair
 

Bonus Matching
Anda akan dpt bonus ni bila downline anda mula dpt Bonus Pairing. Dipanggil juga 'hadiah untuk emak'! Hihihi!!!
gold n solid gold 1 level (10%)
stokis 5 level (33%).
 

Bonus Belian Personal
Setiap belian anda akan dapat RM1/gram.
 

Bonus Belian Downline
Setiap kali downline anda buat belian, anda jg akan dapat bonus belian RM1/gram.
 

Bonus Belian Unilevel
Syarat nak dapat anda perlu maintain belian setiap bulan sekurang2nya 1gram. Akan dapat sekali sebulan pada setiap 1hb.
Semakin ramai downline yg maintain belian 1gram 1bulan, semakin bnyk jg anda dapat!
Sehingga 5 level.
 

Bonus Belian Matching
Bonus pembelian daripada anak buah downline direct tajaan kita. Cucu cicit beli, kita pun akan dapat jg.
Sehingga 5 level.
 

RP I
Bernilai RM 500
Untuk semua ahli
 

 RP II
Bernilai RM 1000
Stokis shj

 
RP III
Bernilai RM 250
Solid Gold shj
 

Remarks:
๐Ÿ’ฅSemua RP akan dibayar setiap hari dlm sen2 sehingga cukup nilai.
๐Ÿ’ฅSyarat untuk dapatkan RP perlu buat penajaan sekurang2nya 1 penajaan.
๐Ÿ’ฅBerupa reward dr syarikat kerana membantu mengembangkan perniagaan.
๐Ÿ’ฅDiterima hanya sekali shj biarpun kita menaja ramai ahli (dapat je taja 1 org, RP akan start masuk).
๐Ÿ’ฅAhli biasa yg menaja hanya dpt RP I
๐Ÿ’ฅStokis yg menaja dpt RP I & II
๐Ÿ’ฅSolid Gold yg menaja dpt RP I & III
 

Stokis Komisen
Hanya untuk stokis


 Upah key in pendaftaran atau buat belian
Upah key in pendaftaran ahli - RM 10
๐Ÿ‘‰Upah key in pendaftaran stokis - RM 100
๐Ÿ‘‰Upah key in repurchase 1g = RM 2
๐Ÿ˜ฑ 8 jenis bonus untuk ahli Gold (1-8)
๐Ÿ˜ฑ 9 jenis bonus untuk ahli Solid Gold (1-8 & 9)
๐Ÿ˜ฑ11 jenis bonus untuk Stokis (1-11)



www.lubukemasmurah.com/faralubukemas