Sunday, 24 May 2015

PELUANG PENDAPATAN BERSAMA CMD JOM SIHAT DAN KAYA



As salam, 

PROJEK DUIT MEGA RAYA 

serendah RM 178 sahaja

KAMI AJAR ANDA BAGAIMANA!




jom bersama KAMI SEGERA, FARA buka kekosongan hanya 20 tempat sahaja.
Tak nak ramai-ramai. sebab kami ada PERSONAL COACHING.

FARA AJAR Buat FAN PAGE

Buat POST-POST yang menarik di Fan Page

Upload GAMBAR yang boleh memikat hati

caption dan post-post yang mampu menarik daripada PEMBACA kepada PELANGGAN dan seterusnya BIZ PARTNER.

KAMI BIMBING ANDA!!!

Cepat Rebut Peluang KEEMASAN!

DENGAN HANYA BERKONGSI KEBAIKAN CMD ANDA JUGA MAMPU MENINGKATKAN EKONOMI KELUARGA ANDA!

JOM RAYA BERGAYA BERSAMA KELUARGA CMD 

Salam Sayang,

FARA

0111 0758491


Saturday, 23 May 2015

PELUANG PENDAPATAN BERSAMA CMD

As salam, jom Fara ceritakan sedikit peluang pendapatan jika anda memilih PRODUK CMD.
Nak tahu bagaimana?

SEMUDAH 1,2,3 eceh. Cakap memang MUDAH. Tapi nak melakuka pasti ada HALANGAN.
Namun jangan PUTUS ASA jika IMPIAN setinggi GUNUNG. Ye tak?

Jom Lihat kata-kata semangat di bawah!


Fara buka peluang jika BERMINAT,
sila BACA ye BUTIRAN di bawah;


nak bagitahu, kalau tak boleh TARGET setinggi ini? Target la sekurang-kurangnya 1 hari 1 orang untuk kita kongsi kebaikan CMD.

In shaa Allah. Usaha yang berterusan dan Istiqamah pasti ada GANJARANNYA. 
Ehem. ehem. tiba-tiba mcm nk jadi pakar kan?

Hah! cakap pasal PAKAR. Kalau nk berjaya dalam BIDANG NETWORKING spt CMD, tanyala Fara yang dah JOIN, Bukan cari jawapan atau dengar cakap-cakap NEGATIVE orang sahaja. YE TAK? tak adil lah bagi kami yang berusaha untuk berjaya di dalam BIDANG ini.

Jom tengok pakej yang disediakan:


PAKEJ SILVER RM178

PAKEJ PLATINUM RM 325




PAKEJ GOLD RM471

PAKEJ DIAMOND RM 910


PROMOSI HEBAT!!!

SEHINGGA 30 JUNE 2015



JOM JOIN TEAM FARA SEGERA! KAMI BUAT PERSONAL COACHING UNTUK ANDA.

SPECIAL DARI KAMI,

GRUP WHATSAPP YG ACTIVE

- TANYA SHJ JIKA TAK FAHAM OK

PERSONAL COACHING UNTUK BERJAYA BERSAMA KAMI

JOM LIHAT DI BAWAH NI;

FARA TAK JANJI BULAN DAN BINTANG OK.

TERPULANG PADA FIKIRAN DAN KEPUTUSAN ANDA SEMUA.

JIKA ANDA RASA SIHAT ITU MAHAL, CUBALAH SAKIT!!! HE. 


SALAM SAYANG,

FARA 
0111 0758491


Friday, 22 May 2015

CMD - DETOX NOURISH ACTIVATE

CMD merupakan makanan untuk sel-sel badan yang mengandungi gabungan 72 mineral semulajadi yang diekstrak dari GREAT SALT LAKE, UTAH, USA. Dimana ianya keperluan untuk kesihatan manusia. CMD ini adalah keperluan bagi bayi, kanak-kanak, remaja dan orang dewasa. Dengan gabungan mineral yang lengkap dan seimbang.

IONIK MINERAL YANG PALING BERKUASA DI DUNIA!!!

RASAKAN PERBEZAANNYA!!

CMD SESUAI UNTUK MENCEGAH & MENGAWAL PENYAKIT & FUNGSI:-

& CARA GUNA:-

BOLEH DIJADIKAN PANDUAN YE KAWAN-KAWAN!



APA ITU CMD, DAN TUJUANNYA??? SILA BACA JGN MALAS! HE..




KENAPA CMD?

1. 100% ASLI, 72 MINERAL UTAMA & TRACE MINERAL SEMULAJADI TERBAIK.

2. MINERAL YANG BERION & LENGKAP & SEIMBANG.

3. MIRIP MINERAL DALAM PLASMA DARAH KITA.

4. DIPROSES SECARA SEMULAJADI.

5. TIADA GULA, TIADA PENGAWET, TIADA PERASA, TIADA PEWARNA,

6. ALKALI YANG TINGGI DAN PALING PEKAT.

7. NATRIUM DAN BESI YANG RENDAH.

8. TINGGI MAGNESIUM (20 TITIS = 38% MAGNESIUM)

9. KESIHATAN OPTIMUM DALAMAN DAN LUARAN.

SESUAI UNTUK BAYI, KANAK-KANAK, REMAJA & ORANG DEWASA.




1001 PELBAGAI GUNA. DALAMAN DAN LUARAN.
TAK NK CERITA PANJANG LEBAR.

WHATSAPP 0111 0758491

Salam sayang,

FARA

Like my FB Page:-


Senyum selalu.

Thursday, 21 May 2015

APA ITU CMD - TITISAN AJAIB.



Concentrated Mineral Drops (CMD) merupakan pemakanan mineral lengkap untuk memelihara kesihatan badan yang menyeluruh. Ia mengandungi Magnesium yang berkualiti tinggi bersama 72 jenis trace mineral. Ia bertindak aktif membantu proses pembersihan dalam hati, penyingkiran toksin dan kolesterol serta lemak daripada hati. Ia membantu menurunkan kolesterol dalam darah, menyingkirkan lemak dari badan dan sekaligus melangsingkan badan. Yang paling penting, magnesium memelihara kesihatan jantung anda.


Cara mudah untuk memastikan tahap kesihatan ANDA sentiasa terbaik dan optimum adalah hanya dengan memastikan anda minum air bercampur Pati Pekat Mineral Beralkali ini setiap hari. In shaa Allah pelbagai kesan yang positif pasti ANDA rasai sehari demi sehari selepas ANDA mula meminumnya. Airnya rasa enak sekali. Bekalkan botol air minuman anak ke sekolah, suami ke pejabat dengan air yang sihat untuk tubuh badan ini.




Ianya bukan air ubat, tetapi air beralkali dengan kandungan mineral yang sangat tinggi yang diperlukan oleh tubuh badan kita.




Mineral adalah pada dasarnya palam pencucuh (spark plug) kehidupan bagi kesihatan kita. Mineral adalah pemangkin seperti ‘ bateri ‘ yang menyimpan caj tenaga. Mineral membentuk kira-kira 4 % daripada komposisi tubuh manusia. Tubuh manusia tidak dapat menghasilkan mineralnya sendiri, jadi kita perlu mendapatkannya melalui makanan.


1001 KEGUNAAN, CMD - CONCENTRATED MINERAL DROPS 

MANUSIA MEMERLUKAN 2% VITAMIN
TETAPI 5% MINERAL DALAM TUBUH BADAN!!!

TAKE NOTED YA!

SATU-SATUNYA MINERAL PELBAGAI GUNA DI DALAM DUNIA, YG TERBAIK, IN SHAA ALLAH, DR REVELL GLOBAL 

IAITU CMD 72 MINERAL YG DIPERLUKAN OLEH MANUSIA, BENDA HIDUP YANG LAIN.

Salam sayang,
FARA

Like my FB Page:-


TQ coz sudi membaca!



Wednesday, 20 May 2015

SEMBELIT, PUNCA & BAGAIMANA MENGATASINYA DGN CMD

As salam dan selamat malam,

JOM BACA SEDIKIT INFO MENGENAI SEMBELIT, PUNCA & BAGAIMANA CARA UNTUK MENGATASI MASALAH TERSEBUT.

DAN BAGAIMANA CMD BOLEH MEMBANTU MASALAH ANDA.


Kesukaran membuang air besar atau lebih dikenali sebagai sembelit ini disebabkan oleh banyak perkara. Antaranya kurang minum air dan pengambilan ubat-ubatan yang bersifat panas seperti jamu dan ubatan herba. Bagi masyarakat Melayu, ibu-ibu yang baru lepas bersalin dilarang minum banyak air kerana dikatakan boleh menyebabkan saluran faraj berair dan perut jadi buncit.
Selain itu, kurang makan sayur-sayuran dan buah-buahan turut menjadi penyumbang kepada masalah sembelit. Alasannya, kebanyakan sayur-sayuran dan buah-buahan ‘sejuk’. Pengambilannya dikatakan boleh memudaratkan ibu dalam pantang padahal sayur dan buah kaya dengan serat yang berfungsi membantu proses penghadaman dan mempercepatkan aliran keluar sisa makanan dari tubuh.     
Sembelit selepas bersalin terjadi kerana perjalanan najis di dalam saluran usus menjadi perlahan. Keadaan ini disebabkan oleh beberapa faktor:
  1. Otot pada abdomen menjadi kendur menyebabkan tekanan pada bahagian dalam abdomen lebih rendah daripada biasa.
  2. Otot pada usus juga mengendur kerana kadar hormon progesterone yang tinggi semasa hamil.
  3. Takut hendak membuang air besar kerana bimbang jahitan pada luka episiotomi terbuka atau rasa sakit pada bahagian tersebut.
 Untuk mengatasi masalah ini, cubalah cara-cara ini:
  • Banyak minum air iaitu kira-kira 6 hingga 8 gelas sehari. Jika anda menyusukan bayi, kuantitinya perlulah ditambah. Air akan membantu penghasilan susu yang banyak, mengurangkan jangkitan kuman dan pundi kencing dan mengurangkan sembelit. Dehidrasi akibat kekurangan air kerana terlalu berpantang boleh menyebabkan luka lambat baik dan air susu menjadi kurang.
  • Jika terasa ingin membuang air besar, segeralah ke tandas walaupun anda rasa kurang selesa terutamanya dalam minggu pertama selepas bersalin. Ketahuilah bahawa lebih lama anda menahan diri daripada membuang air besar, lagi keras najis anda dan pastinya akan memburukkan lagi keadaan.
  • Lakukan banyak pergerakan seperti berjalan dan senaman ringan walaupun ketika dalam pantang. Cara ini akan memudahkan anda membuang air besar.
  • Makan makanan yang kaya serat seperti sayur-sayuran dan buah-buahan. Selain serat, makanan ini juga mengandungi banyak vitamin seperti vitamin C. Vitamin C diperlukan untuk memulihkan tisu-tisu yang tercedera semasa kelahiran bayi dan bagi menyembuhkan luka episiotomi ataupun luka caesarean.
  
KERAK USUS, BAGAIMANA HENDAK MEMASTIKAN USUS BERSIH?


MUCOID yang sekian lama berada di dalam usus. Geli kan? inilah hakikat jika kita ambil ringan masalah sembelit. 


Kandungan kerak usus menyebabkan BUNCIT. Kerak usus ini boleh mencecah berat 3- 5 KG. Percaya tak?


Memperkenalkan CMD titisan AJAIB yang diturunkan ALLAH untuk kita,


bagaimana CMD membantu menyelesaikan masalah sembelit?


Sembelit
CMD 10 titis setiap bangun tidur pagi. CMD 15 titis dalam air suam setelah sarapan, dan CMD 10 titis sebelum makan siang.

jom tengok TESTIMONI yang berkaitan dengan masalah berat badan, spt di bawah:-






dah beribu testimoni ye kawan-kawan
nak percaya terpulang
tak nak pun tiada PAKSAAN

Fara hanya menjadi orang perantaraan untuk berkongsi sedikit tentang kurniaan ILLAHI kepada kami. Sharing is caring, right?

Like my FB page jom!

Add friend dulu jom!

Salam Sayang,

FARA

#farabeautycmdjb
#CMDteamFara
#CMD





Thursday, 7 May 2015

Huawei Honor 4x

As salam semua. Selamat malam. Anak yg kedua dah selamat beradu. Kini melayan yang sulung. Entah apa yg dinyanyikan dari tadi tak tidur juga. Kadang-kadang aku tengok mereka ni over active. Hyper? Aku tak pasti. Yang aku yakin In shaa Allah mereka sihat.

Alamak,sedang aku taip new post ni. Fathiah bertanya "ibu,kenapa Fathiah tak boleh pakai bra?"

Erk. Terkedu. Tak jawab nanti dimarahinya. Aku pun jawab "belum sampai masanya" sambil tersenyum. Harap diterima jawapan itu.

Sebenarnya bukan itu tujuan aku tulis blog malam ni. Cuma nak share sikit kesedihan dek pemergian Note Samsung aku. Pada hari ini.. namun aku bersyukur sebab dengan rasa kasih Dan sayang suamiku En Razi telah menghadiahkan aku sebuah smartphone. Model Huawei Honor 4x. TERIMA KASIH SAYANG.

First time aku dengar model ni. Tapi dek tak kisah sangat pun. Yang penting aku boleh online. ALHAMDULILLAH. 

setakat aku guna dari tadi yang aku nampak function android mudah. Dan best sgt sebab surf laju sangat. I like!

Belanja sikit gambar ye.


Nampak style dan macam smartphone expensive kan?

HARGA: Rm699
Memory card Rm30
Kos kerugian: Rm729

Tapi buat aku NIL kerugian 
Sebab HADIAH dari suami.. untung berganda adalah.

Okla semua. Jumpa lagi di post akan datang. Semoga mimpi yang indah ye. 

Salam sayang,
Fara

#farabeautycmdjb
#1rumah1cmd



Tuesday, 5 May 2015

CMD untuk KURUS = DETOX


As salam semua. Ha.. kan aku dah bagitahu sebelum ini.
1 post 1 hari. Tak percaya? Tak percaya tak mengapa sabarku ada batasnya. 
Ha.. sudah, sikit-sikit mau nyanyi. Dah hobi, ye tak?

Sekarang nak fokus tentang CMD pula ya. CMD ini boleh guna untuk detox ye kawan-kawan.
Sesuai sangat la untuk mereka yang sembelit atau nak turunkan berat badan secara selamat. Silalah amalkan CMD setiap hari dan lihat kesannya. Belum cuba belum tahu. Jom lihat testimoni di bawah. 



Ada  banyak lagi testimoni. Nanti-nanti aku update lagi ye.

Sekarang kan fenomena masyarakat Malaysia nak detoks guna buah-buahan ye tak? Jadi, jangan ketinggalan untuk dapatkan CMD sebab, CMD boleh membantu untuk turunkan berat badan secara selamat, halal & berkesan. 

Nak resepi detoks? Boleh sahaja aku share kat sini. Mudah dan senang sangat-sangat pun.
yang ini aku ambil dari FB facebook.com/angelhealthfitness


Awak-awak semua bolehlah ikut selera sendiri ya, Suka masam? Suka manis?
Yang penting campurkan dengan CMD ok. Kalau untuk bekas seperti gambar di atas lebih kurang 5 titis CMD ya.

Awak-awak semua boleh ikut panduan di bawah;

kalau untuk orang sihat, 1 titis utk setiap 2kg berat badan atau 30 titis 1 hari (5 titis dalam 250ml air sebanyak 6 kali)

orang yg ada masalah kesihatan, 1 titis utk setiap 2 kg berat badan, dgn tambahan 10 titis lagi.
Faham tak?
Ok, mcm ni, katakan ada penyakit kencing manis.. mintak-mintak dijauhkanla, Aamiin. 
Cth: Berat badan 70 kg, jadi 70kg /2kg = 35 titis CMD + 10 titis lagi
jadi total 45 titis utk 1 hari.

Faham tak? Sila angguk kepala. he..

Sekian dulu ye untuk sesi detoks bersama CMD
Nanti aku sambung lagi cerita untuk masalah sembelit pula.
Sebab sembelit pun masalah juga yang boleh membawa kepada masalah buncit & kegemukan.
eeeiuuuu tiada siapa suka kepada OBESITI, namun masih ramai yang masih mengabaikannya.
Sayang sekali. :(

salam  sayang;
Fara
#farabeautycmdjb
#1rumah1cmd
#projekRM1mil




Salam 5 Mei 2015

As salam, lama dah tidak online untuk ber"blog". Macam biasa ada yang rindukan aku?
Masih sunyi. Tidak mengapa. Ku sedar diri ini, aku hanyalah insan biasa. Cheh.. siapa yang tahu lagu itu? Sila angguk kepala. He.

Sebenarnya, aku menyepi bukan apa. Aku sedang cari hala tuju hidup aku.

APA YANG AKU CARI DALAM HIDUP AKU???

Kadang-kadang aku tertanya-tanya. Apa yang patut aku BUAT untuk stabilkan kewangan dan ekonomi rumah tangga aku sekarang???

Sebenarnya, dah berbagai bisnes aku cuba. Namun aku hampa. Entah mengapa, aku sendiri belum kenal pasti lagi jawapan aku. Agak-agak anda semua apa patut aku buat? Bagaimana hendak bermula?

Akhirnya, aku mendapat 1 jawapan, In shaa Allah bakal membuahkan hasil jika aku FOKUS!

Aku berjumpa dengan Puan Mazliaton atau aku lebih kenal dengan panggilan Kak Chik. Bagi aku beliau seorang yang bersemangat kental. Ibu kepada 5 cahaya mata. Tidak bekerja hanya menjalankan bisnes dari rumah. Beliau memperkenalkan aku kepada CMD Revell. Aku kenal beliau sejak dari tahun 2008.

Aku terbuka hati untuk menceburi bidang perniagaan Revell dengan produk killer mereka iaitu CMD.

Tak silap aku pernah beritahu sebelum ini, I love MLM or network marketing. Bagi aku biarlah pandangan negative di luar sana, pandangan buruk masyarakat terhadap MLM. Pelbagai tohmahan dan kata-kata sinis dilemparkan kepada bidang ini. Namun jika dipandang pada sudut positif, di Malaysia sahaja hampir 30% jutawan di Malaysia datang dari MLM.

Robert T. Kiyosaki & Donald Trump pun mencadangkan MLM atau network marketing. Mereka pakar, aku hanya orang biasa, jadi nak berjaya dan kaya mesti ikut nasihat PAKAR. Betul tak?

Awak-awak semua doakan aku kaya dan berjaya dalam CMD Revell ya?
In shaa Allah aku pun doakan korang kaya & berjaya dunia dan akhirat. Aamiin.

Nanti aku sambung lagi. Sekurang-kurangnya 1 hari 1 surat cinta aku tulis untuk awak-awak semua. Biar tak ternanti-nanti. Acehh..

Salam sayang
#farabeautycmdjb
#1rumah1cmd
#projekRM1mil