Monday, 31 August 2015

Persoalan biasa tentang Emas Powergold

Soalan dan jwpn tntg powergold

  - SOALAN & JAWAPAN MENGENAI POWER GOLD -


Q : Kalau nak beli emas amethyst ni ada akad jual beli tak?

 A : Beli offline- serahan duit, serah barang..(berlaku akad..saya beli..saya jual)
Kedai apek mata sepet..

 "Apek..lu ada buat akad jual beli tak.?!"
Faham-faham sendiri la jawapannya..


Beli online (faktor jarak)

 .. awal-awal dah deal dalam whatsapp,massanger.. dah transfer duit berlaku akad.. yang menjual pun setuju dengan harga tersebut..


Q : Macam mana dengan emas amethyst yang saya beli kalau syarikat amethyst group ditutup masa akan datang?

 A : Tak pernah lg kedai emas tutup..yang tutup pasal janji yang bukan-bukan dan buat ajaran sesat..
Selagi ianya emas.. diterima seluruh kedai emas.


Q : Macam mana cara sahkan ketulenan emas amethyst?

 A : Boleh check ketulenan emas kt kedai emas...Ada ujian fizikal dan ujian asid..nak mendalami..join powergold..dalam powergold diajar bagaimana nak kenal emas tulen..


Q : Apa jaminan kalau beli online (kalau barang tak sampai..)?

 A : Jarang berlaku..dan kes terpencil..yang buat jadi masalah kadang bagi alamat tidak tepat..dan orang yang menerima tiada di rumah..biasanya company akan ganti semula jika kes benar..


Q : Kalau nak beli online melalui terus ke kedai(online) macam mana? nak refer website apa?

 A : Rujuk pada ahli atau stokis yg offer biz emas ni pada anda..


Q : If saya nak menjual balik emas amethyst selain di amethyst gold creation sendiri, dekat mana saya boleh jual?

 A : Jual kepada stokis atau ahli yang berminat dengan emas anda..
Biasanya kedai emas nak..kami pun..

 Boleh deal dengan stokis powergold...dan di ArRahnu..


Q : Macam mana dengan certificate emas amethyst ?

 A : Ada pd emas tersebut...


Q : Kalau just jadi ahli..first time bayar RM450 kan..dapat emas berapa gram? Pastu setiap bulan nak beli 1g je..blh ke? Kalau buat cmni ada bonus tak?

 A : Dapat emas suku dinar 1.0625gm free...dan dapat bonus repurchase RM1/g


Q : So montly kita nak beli lagi still RM450 ke?

 A : Tak...just ikut harga ahli semasa + postage..

 Next month kalau nak beli bukan RM 450. Kita beli harga ahli mengikut harga ahli semasa murah dari harga pasaran


Q : Emas? Nak buat apa dengan emas?

 A : Saving EMAS untung 20%-40% setahun vs WANG hanya 4%-8% setahun.

 Trading untung rm10.00-20.00 /1gram terus ke poket sendiri dan dapat bonus lagi syarikat bagi.


Q : Ini emas betul ke?

 A : Emas tulen 916/999.9


Q : Syarikat di mana?

 A : Syarikat di Kulim, Kedah..Pengilang produk di Bukit Mertajam Penang.


Q : Macam mana pelaburan ni?

 A : Beli & simpan


Q : Beli ansuran boleh tak?

 A : Tidak boleh ansuran..jualan tunai sahaja.


Q : Kalau saya nak labur dalam 10K boleh tak?

 A : Powergold bukan skim pelaburan.. kami sistem saving,trading & networking.. cukuplah bermula dengan 1g,5g,10g,20g goldbar.


Q : Join ahli RM456. Tapi dapat 1/4 Dinar je.. Duit lebih tu buat apa?

 A : Join RM450 + RM6 (pos) ini cas join ahli, bukan harga emas 1/4 Dinar ye


Q : Kalau pos tak hilang ke?

 A : Jaminan barang tak kan hilang...kita ada tracking number.. jika betul kes hilang terjadi company akan ganti.


Q : Nanti tiap-tiap bulan beli emas... nak simpan di mana?

 A : Boleh simpan di safety bank @ simpan sendiri.


Q : Daftar ahli RM450 ni tiap-tiap bulan powergold bagi bonus ke?

 A : Tiada bonus jika tiada pmbelian @ tak buat kerja. Powergold bukan skim 4D (duduk diam dapat duit)


Q : Emas betul ke..? Tak palsu ke..?

 A : Emas tulen. Jika tak tulen anda boleh buat laporan polis atas kesalahan menipu dalam perniaagaan.


Q : Emas tulen ke? Boleh jual di pajak gadai ?

 A : 100% Emas tulen. Boleh jual di mana-mana kedai dan simpan/pajak diarrahnu.


www.lubukemasmurah.com/faralubukemas

Sunday, 30 August 2015

Pakej Powergoldbiz

PAKEJ2 YANG TERDAPAT DALAM POWERGOLD...
๐ŸŒทPakej GOLD RM350

 -dpt 0.5gram gold coin
-maximum bonus pairing 15pair satu hari...
1 pair bersamaan rm30
-pndptn min rm450hari/rm13,5000 bln
-tabung rm500(menaja 1org)
-sistem
-layak beli harga emas murah

๐ŸŒทPakej GOLD RM380๐ŸŒท

-dpt 7 jenis prodak kesihatan.
-maximum bonus pairing 15 pair satu hari
-pndptn min rm450hari/rm13,500 bln
-tabung rm500(menaja 1 org)
-sistem
-layak mmbeli harga emas murah

๐ŸŒท pakej SOLID GOLD RM450 ๐ŸŒท

- dapat 1/4 diner. Gold.
-maximum bonus pairing 20pair satu hari
- pndptn min rm600hari/rm18,000 bln.
- tabung rm250.
- tabung rm500(menaja 1 org)
- sistem
- layak membeli harga emas murah.



Saturday, 29 August 2015

Jual Beli Emas Online. Adakah HALAL?

✏๐Ÿ“•ISU JUAL BELI EMAS SECARA ONLINE. Adakah ianya HALAL??๐Ÿ“•✏


Secara asasnya.. Jual beli emas hendaklah secara on the spot Sesuai dengan Hadis Nabi SAW.. Dengan kata lain Emas itu menjadi milik si pembeli sebaik sahaja. bayaran dilakukan..
Islam Is The Only Way Of Life.. Pasti ada jalan penyelesaian..


Hukum Fiqh menerima dua kaedah pemilikan..

 1. ู‚ุจุถ ุญู‚ูŠู‚ูŠ :
(Pemilikan Hakiki)


2. ู‚ุจุถ ุญูƒู…ูŠ.
(Pemilikan Hukmi)


Pemilikan Hakiki- Kita dapat lihat barang yg dibeli tu didepan mata kita dan dapat disentuh dan dipegang dengan tangan.. Ia bertukar tangan sebaik bayaran dilakukan.
Pemilikan Hukmi- Barang yang kita beli tu ada di tempat lain.. ia sudah menjadi milik kita sebaik bayaran dilakukan.. Cuma perlukan masa beberapa hari untuk proses penghantaran kerana tempat yang jauh dan sebagainya..


Rujukan :


ูก) ุงู„ูˆุณูŠุท ู„ู„ุฅู…ุงู… ุงู„ุบุฒุงู„ูŠ
ุฌุฒุก : ูฃ
ุตูุญุฉ : ูงูฃ
ูข) ุงู„ุฏูˆุฑุฉ ุงู„ุซุงู…ู†ุฉ ุนุดุฑุฉ ู„ู„ุฌู…ุน ุงู„ูู‚ู‡ูŠ ุงู„ุฅุณู„ุงู…ูŠ
ู…ูˆุถูˆุน : "ุชุฌุงุฑุฉ ุงู„ู‡ุงุดู…ูŠ"
ุตูุญุฉ : ูขูฅ- ูขูจ
&
ูฃ) ู…ุฌู„ุณ ุงู„ูุชูˆู‰ ุงู„ุฃุนู„ู‰ ุงู„ู‚ุฏุณ ุงู„ุดุฑูŠู - ูู„ุณุทูŠู†
ุงู„ุฑู‚ู… : ูฉูก/ูขู ู ูฅ/ูฅ
ุงู„ุชุงุฑูŠุฎ : ู ูฅ ุฌู…ุงุฏูŠ ุงู„ุฃูˆู„ู‰ ูกูคูขูฆู‡ุฌุฑูŠ
ุงู„ู…ูˆุงูู‚ : 12/06/2005
ู…ู† ู‚ุฑุงุฑุงุช ู…ุฌู„ุณ ุงู„ูุชูˆู‰ ุงู„ุฃุนู„ู‰ 3/52


ุงู„ู…ูˆุถูˆุน : ุญูƒู… ุงู„ุนู…ู„ ููŠ ุจูˆุฑุตุฉ ุงู„ุนู…ู„ุงุช ุงู„ุนุงู„ู…ูŠุฉ


Jadi.. Dlm Powergold.. Emas yg kita beli tu sudah menjadi milik si pembeli on the spot iaitulah pemilikan hukmi sebaik sahaja bayaran dilakukan.. Manakala ia menjadi pemilikan hakiki, apabila emas tersebut sampai ke tangan pembeli setelah melalui beberapa hari untuk proses penghantaran..

Friday, 28 August 2015

Persediaan simpan Emas


Nasib ku sungguh baik kerana dah bt persediaan myimpan dlm EMAS..
Sila baca BH hari ini 01/08/2015.. ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡


TARIKH 27 Julai catat sejarah hitam bagi negara kita. Kepada sesiapa yang faham ekonomi, apa yang berlaku pada hari itu sangat menakutkan. Kesan buruknya kita semua akan rasa tak kira kita faham atau tidak. Yang Kunta Kinte harap ia tak jadi lebih buruk sebab kejadian hari itu sudah cukup teruk.


Malah, lebih teruk daripada yang kita alami apabila spekulator mata wang sarang duit kita dan duit negara Asia Tenggara dan Asia Timur pada tahun 1997/98. Pada 27 Julai lalu, kadar tukaran duit kita berbanding dolar Amerika jatuh kepada RM3.81 bagi setiap dolar, iaitu paras paling rendah dalam tempoh 17 tahun.


Pada hari itu, ringgit jatuh ke paras paling rendah sejak bulan September 1998. Yang Kunta Kinte lagi bimbang ialah nilai duit kita jatuh walaupun Bank Negara terus sokong ringgit di pasaran tukaran mata wang. Jadi Kunta Kinte sangat takut kalau-kalau masalah yang lebih teruk daripada soal teknikal atau naik turun pasaran.
Buat masa ini, duit kita adalah mata wang Asia yang paling buruk prestasinya. Macam Kunta Kinte dah sebut sebelum ini, bukan saja kejatuhan harga minyak mentah, sawit dan getah yang tekan turun nilai ringgit, tapi juga masalah-masalah bukan ekonomi macam keyakinan dan sentimen pun turut tekan turun nilai ringgit.


Nilai ringgit dah jatuh lebih rendah daripada kadar tukaran tetap RM3.80 yang Tun Dr Mahathir Mohamad perkenal waktu krisis kewangan Asia 1998. Kadar tukaran tetap itu dihapuskan pada tahun 2005 masa Tun Abdullah Ahmad Badawi jadi Perdana Menteri dan Menteri Kewangan. Lagilah gerun bila baca berita kata, Bank Negara mungkin tak masuk campur lagi dalam kegiatan pasaran untuk pertahan ringgit. Maksudnya Bank Negara akan biarkan nilai ringgit naik dan turun ikut pasaran. Selalunya Bank Negara masuk campur untuk elak naik atau turun mendadak kadar tukaran ringgit.


Kesan jangka pendek, sederhana lebih buruk Kunta Kinte faham kalau hal ini betul berlaku, tapi kesan jangka pendek dan sederhana kepada nilai ringgit mungkin lebih buruk. Tapi kita kena faham juga sampai bila dan had mana Bank Negara nak sokong ringgit dengan menggunakan rizab antarabangsa yang ia pegang.


Masalahnya, kalau nilai ringgit terus jatuh, harga import kita akan naik walaupun eksport kita jadi lebih murah. Negara luar mungkin beli lebih banyak barang keluaran kita dan pelancong asing mungkin lebih ramai datang berbelanja di negara kita. Tapi ekonomi satu dunia tak berapa baik. Hatta ekonomi China yang panas itu pun dah mula sejuk. Pelancong China yang sokong industri pelancongan dunia dah mula kurang.
Dalam keadaan ini, boleh jadi Bank Negara tak mampu atau tak mahu lagi guna rizab antarabangsanya untuk pertahan nilai ringgit sebab nilai ringgit dah jatuh ke tahap yang sangat rendah.


Tahun lepas, bila nilai ringgit mula jatuh dengan teruk, Bank Negara masuk campur dengan jual mata wang asing dan beli ringgit, tapi kesan ke atas ringgit tak tahan lama.
Rizab antarabangsa Bank Negara susut AS$18.9 bilion kepada AS$116 bilion pada akhir Disember 2014 daripada AS$134.9 bilion setahun lalu. Inilah antara masalah besar yang kita hadapi yang orang biasa tak faham, tapi akan rasa kesannya bila mereka beli-belah barang import, hantar duit kepada anak yang belajar di luar negara atau melancong ke luar negara.
Satu masalah besar ialah kita masih bergantung kepada makanan import macam beras, gula, gandum, daging dan susu. Malah, bahan mentah untuk makanan haiwan macam jagung dan kacang soya pun kena import juga.


Rizab antarabangsa ni penting. Macam duit dalam akaun kita di bank juga. Dengan rizab itulah kita bayar hutang piutang kita dan kita bayar import kita. Satu hal lagi, kalau jumlah rizab kita besar, nilai duit kita kukuh, tapi bila jumlah rizab jatuh, nilai duit kita jatuh sama. Saling kait-mengait. Jadi Kunta Kinte harap kita cubalah faham sikit sebanyak kesan tukaran mata wang ke atas kehidupan kita. Wallahuaklam.


Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/71492?m=1

Thursday, 27 August 2015

7 kelebihan emas fizikal

7 kelebihan emas fizikal :

๐Ÿ’ peluang rolling duit utk bisnes. Pinjaman segera arrahnu pd bila2 masa dgn emas fizikal sbg cagaran.

๐Ÿ’ jana keuntungan bila harga jatuh. Emas fizikal dijual ketika harga emas naik.
...
๐Ÿ’ tahan lebih lama. Dpt elak pembaziran wang kesan psikologi utk tumpukan menyimpan emas.

๐Ÿ’ urusan jual beli fleksible. Tiada pengkhususan hari utk jlnkan urusniaga emas fizikal.

๐Ÿ’ selamat drp pembekuan aset. Tidak berada dlm sisten kewangan sekalipun diisytiharkan bankrup oleh BNM.

๐Ÿ’ selamat dr bencana kewangan sekiranya bank bermasalah atau bankrup.

๐Ÿ’ simpanan emas patuh syariah. Di powergold kita beli emas dpt emas dlm tangan bkn seperti akaun emas atau saham emas hanya dpt angka sahaja.. x diisytihar milikan secara khusus.

Wednesday, 26 August 2015

Siapa untung siapa rugi?


SAPE UNTUNG SAPE RUGI. - SAYA TAK RUGI AWAK TAK UNTUNG๐Ÿ˜๐Ÿ˜

๐Ÿ“Bulan ni sy ajak awak join,awak tolak...sy dah ada suku dinar๐Ÿ˜Š

๐Ÿ“Bulan depan sy sharing lg,awak fikir dlu...sy dah ada setengah dinar๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

๐Ÿ“Bulan depan sy share lagi,awak baru like posting sy..sy dah ada 3 suku dinar๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

๐Ÿ“Bulan depan2 sy share lg,awak baru tanya kenapa harga emas mahal??๐Ÿ˜ฑ..
sy cukup dah 1 dinar๐Ÿ˜˜


SAYA TAK RUGI,AWAK TAK UNTUNG!!

 sy tetap share ilmu emas,awak masih berfikir lagi??๐Ÿ˜…
1gram 1bulan 1keluarga



Tuesday, 25 August 2015

KENAPA SAYA DAN ANDA PERLU SIMPAN EMAS?

MENGAPA ANDA DAN SAYA PERLU SIMPAN EMAS FIZIKAL? -
 
Keselamatan (Security)

✏Wang yang disimpan di bank akan hilang secara perlahan-lahan dek caj-caj pengurusan bank, caj kad debit dan sebagainya. Malah sekiranya, akaun simpanan anda dorman atau tidak aktif, bank mungkin akan memotong beberapa ringgit dari akaun antara RM10-RM30 dan berkemungkinan wang simpanan anda akan terus lesap sepenuhnya apabila pihak bank mengambil tindakan untuk menutup terus akaun tersebut.
✏Simpanan emas anda walaubagaimanapun sama sekali selamat dari caj-caj dan kemungkinan yang berlaku seperti wang kertas kerana ia adalah milik mutlak dan peribadi.

  Perlindungan (Protection)

๐Ÿ“ŒSimpanan dalam bentuk wang fiat kertas akan sentiasa dimamah inflasi setiap hari tetapi tidak pada emas.
๐Ÿ“ŒNilai emas anda akan sentiasa meningkat. Anda tidak akan hilang kekayaan jika menyimpan emas.

Mudah Dicairkan (High Liquidity)

๐Ÿ“•Pelaburan dalam saham, hartanah, properti, kenderaan, bon, barang antik, artifak, lukisan dan sebagainya tidak mudah dicairkan. Ianya mungkin memerlukan masa yang minimum sehari atau lebih untuk ditukarkan kepada duit bagi urusan transaksi urusniaga seharian.
Ini kerana permintaan segera ke atasnya adalah terbatas, peminatnya tidak selalu ada dengan memetik jari sahaja, malah nilainya mungkn menyusut akibat caj pengurusan, cukai-cukai, upah broker, inflasi, dan pelbagai caj lagi.
๐Ÿ“•Untungnya, apabila anda ada emas, dengan mudah anda boleh mencairkannya di mana-mana sahaja di Malaysia, malah di seluruh dunia sekali pun. Terdapat permintaan yang sangat tinggi terhadap emas di mana-mana. Kedai-kedai emas, institusi pajakan, peminat-peminat emas, pengumpul koleksi emas, wakil-wakil bank tertentu, dan mana-mana ejen Jongkong Emas dan ramai lagi.

Menguntungkan (Profitable)

๐ŸŽฏKeuntungan dari simpanan emas sesungguhnya tidak perlu diperdebatkan lagi. Ini kerana, tidak ada pelaburan lain, yang cukup selamat dan kurang risikonya, tetapi mampu memberikan pulangan yang sangat lumayan setiap tahun. Pelaburan emas secara puratanya memberikan antara 15 – 35% kadar keuntungan setahun bergantung kepada spread emas yang anda beli.
 
Mudah Dipindahkan (Portable)

๐Ÿ’Sekiranya anda ingin memindahkan wang kertas RM160,000 dari satu tempat ke tempat yang lain, sudah tentu anda akan memerlukan satu beg yang besar untuk mengisinya. Biasanya dipaparkan dalam drama-drama atau filem, pertukaran barang dan wang dalam jumlah yang banyak dilakukan, dengan meletakkan duit tersebut dalam sebuah ‘briefcase’. Sungguh mencurigakan dan tinggi kebarangkalian untuk anda diragut atau dirompak bukan?!
๐Ÿ’Namun, jika anda membawa RM160k dalam bentuk emas, iaitu 1kg jongkong emas, anda mungkin meletakkannya dalam poket anda sahaja tanpa orang menyedarinya ke sana sini dengan selamat.
 
Tahan Lama (Durable)

๐ŸRumah, kedai, bangunan, hartanah, kereta, surat-surat berharga, lukisan seni, wang kertas dan sebagainya akan mudah terbakar, terendam air atau musnah dalam bencana alam dengan begitu sahaja. Dengan itu, nilainya juga akan hilang sama sekali.
๐ŸSebaliknya, emas yang tahan terhadap segala keadaan cuaca, anti karat, air bahkan api sekalipun hanya melebur sahaja pada suhu yang tinggi (di atas 1083 darjah celcius), emas tetap logam mulia dan tetap bernilai hanya bentuknya saja berubah setelah kembali sejuk dan mengeras. Nilainya emas terus ada sampai bila-bila.
 
Hak Pemilikan dan Pengelolaan sendiri (Ownership & Stewardship)

๐Ÿ“Anda beli emas, anda dapat emas, anda pegang emas, anda simpan emas dan anda yang menguruskan segalanya. Bukan pihak lain atau pihak ketiga. Sama ada anda menyimpannya di rumah atau di peti simpanan (safety deposit), tiada siapa yang mampu menghalang diri anda sendiri untuk mengambilnya apabila perlu. Sekiranya anda ingin memajak atau menjualnya, bagi mendapatkan wang, bila-bila masa sahaja boleh dilaksanakan.
๐Ÿ“Namun, sekiranya aset anda dalam bentuk yang lain, ianya mungkin mengambil masa yang lama, mungkin 10 hari bekerja, walaupun dalam keadaan kecemasan, di saat anda memerlukan, kerana ianya tidak mudah dicairkan.

Monday, 24 August 2015

KENAPA MALU CERITA PASAL EMAS?

Ada yg mengadu... sedihnye xdpt cari rakaniaga... ๐Ÿ˜ฐ๐Ÿ˜ฐ


Saya tanya..ape usaha dah kita buat utk itu? Tgk dkt fb xde update pasal emas pun, asyikk update gambar selfie, stalker update pasal games๐Ÿ˜ช๐Ÿ˜ช๐Ÿ˜ช... so mana kempen@iklan kita pasal emas?
Mcm mana cust nak tahu kita niaga emas. ๐Ÿ˜‡

Kenapa x nak iklan, MALU MALU MALU!! ๐Ÿ™Š๐Ÿ™ˆ
Malu nak iklan spt MALU nak terima bonus la ๐Ÿ˜ข

Hari² saya bizi cerita pasal emas... ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜† tiada hari tanpa emas!!

Hari² saya copy info² emas dari sana sini dan paste di status fb, caption insta saya. Kerja senang sangat kan? Kopi pes je pun..

Yg penting setiap sharing, post status/caption...link website promosi dan no fon WAJIB tepekkan. ๐Ÿ‘

Go figthing!!!... misi banteras hutang.... misi kumpul emas!!
Jom berjuang utk jadi pembayar zakat. Zakat emas, zakat niaga ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
InsyaAllah moga dipermudahkan. ✅

jom jadi jutawan emas islam
In shaa Allah

1gm 1 bulan 1 family konsisten
sehingga menjadi 1kg !!!

Aamiin

Sunday, 23 August 2015

Jenis-jenis bonus Powergoldbiz

Jenis2 Bonus -


 Bonus Taja/Sponsor
Dapat bila ada org baru join ahli
Dapat sehingga Level 2...



๐Ÿ’ฅLevel 1 (dipanggil anak)
Join pakej Gold - RM40 Join pakej Solid Gold RM50
 

Join pakej Stokis RM400
๐Ÿ’ฅLevel 2 (dipanggil cucu)
Join pakej Gold - RM10 Join pakej Solid Gold RM10
Join pakej Stokis RM100
 

Bonus Pairing
Perlu lengkapkan kaki A, B & C. Upline akan bantu sblh kaki, ahli hanya perlu usahakan kaki B. Manakala syarat untuk bonus pairing perlu buka kaki C.
Pairing berlaku bila kaki A bertemu kaki B
1 pair = RM 30
Ahli biasa = 1 point
Stokis = 10 point
Maksimum pair:
Gold - 15 pair
Solid Gold - 20 pair
Stokis - 70 pair
 

Bonus Matching
Anda akan dpt bonus ni bila downline anda mula dpt Bonus Pairing. Dipanggil juga 'hadiah untuk emak'! Hihihi!!!
gold n solid gold 1 level (10%)
stokis 5 level (33%).
 

Bonus Belian Personal
Setiap belian anda akan dapat RM1/gram.
 

Bonus Belian Downline
Setiap kali downline anda buat belian, anda jg akan dapat bonus belian RM1/gram.
 

Bonus Belian Unilevel
Syarat nak dapat anda perlu maintain belian setiap bulan sekurang2nya 1gram. Akan dapat sekali sebulan pada setiap 1hb.
Semakin ramai downline yg maintain belian 1gram 1bulan, semakin bnyk jg anda dapat!
Sehingga 5 level.
 

Bonus Belian Matching
Bonus pembelian daripada anak buah downline direct tajaan kita. Cucu cicit beli, kita pun akan dapat jg.
Sehingga 5 level.
 

RP I
Bernilai RM 500
Untuk semua ahli
 

 RP II
Bernilai RM 1000
Stokis shj

 
RP III
Bernilai RM 250
Solid Gold shj
 

Remarks:
๐Ÿ’ฅSemua RP akan dibayar setiap hari dlm sen2 sehingga cukup nilai.
๐Ÿ’ฅSyarat untuk dapatkan RP perlu buat penajaan sekurang2nya 1 penajaan.
๐Ÿ’ฅBerupa reward dr syarikat kerana membantu mengembangkan perniagaan.
๐Ÿ’ฅDiterima hanya sekali shj biarpun kita menaja ramai ahli (dapat je taja 1 org, RP akan start masuk).
๐Ÿ’ฅAhli biasa yg menaja hanya dpt RP I
๐Ÿ’ฅStokis yg menaja dpt RP I & II
๐Ÿ’ฅSolid Gold yg menaja dpt RP I & III
 

Stokis Komisen
Hanya untuk stokis


 Upah key in pendaftaran atau buat belian
Upah key in pendaftaran ahli - RM 10
๐Ÿ‘‰Upah key in pendaftaran stokis - RM 100
๐Ÿ‘‰Upah key in repurchase 1g = RM 2
๐Ÿ˜ฑ 8 jenis bonus untuk ahli Gold (1-8)
๐Ÿ˜ฑ 9 jenis bonus untuk ahli Solid Gold (1-8 & 9)
๐Ÿ˜ฑ11 jenis bonus untuk Stokis (1-11)



www.lubukemasmurah.com/faralubukemas

Saturday, 22 August 2015

Bonus Tajaan Powergoldbiz

BONUS SPONSOR - Jom kita belajar sikit tentang bonus networking yang utama dlm powergold.๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š


๐Ÿ’ฐ๐Ÿ’ฐBONUS SPONSOR๐Ÿ’ฐ๐Ÿ’ฐ
Ok... - Ape itu SPONSOR???
...
Ok... bonus SPONSOR ialah bonus TAJAAN hasil kemasukkan.ahli baru dlm network anda..๐Ÿ’ฒ๐Ÿ’ฒ๐Ÿ’ฒ
Macam nak dapatkan Sponsor?

 Bonus sponsor ini kita dapat bila kita berjaya menaja ahli baru mengikut pakej yg didaftarkan ...Bonus sponsor mempunyai 2 level


๐Ÿ‘‰Antara Bonus sponsor

Pakej Gold ( coin) rm350
lever 1 = rm 40
lever 2 = rm 10

Pakej Gold ( Produk) rm 380
lever 1 = rm 40
lever 2 = rm 10

Pakej Solid Gold ( suku dinar ) rm 450
lever 1 = rm 50
lever 2 = rm 10

Pakej Super powergold ( 2Dinar) rm 3800
lever 1 = rm 400
lever 2 = rm 100


๐Ÿ‘‰contoh 1
- sponsor pakej ahli

U taja A dgn pakej rm350
U akan dapat rm 40 dan pada masa yg sama A berjaya menaja A1 dgn pakej rm 350 juga ... U akan dpt rm 10

 begitu jgk dgn pakej gold Produk dan solid gold


๐Ÿ‘‰contoh 2
- sponsor pakej super powergold

 U taja B dgn pakej rm3800
U akan dapat rm 400 dan pada masa yg sama B berjaya menaja B1 dgn pakej rm 3800 ... U akan dpt rm 100

 jadi disini kita blh bezakan bonus sponsor mengikut pakej yg ahli join..
selamat belajar ๐Ÿ™‡๐Ÿ™‡


www.lubukemasmurah.com/faralubukemas



Friday, 21 August 2015

TAHNIAH AHLI BARU POWERGOLDBIZ

TAHNIAH AHLI BARU - ๐ŸŽŠAlhamdulillah๐ŸŽŠ

Tahniah... tahniah... tahniah

๐ŸŽŠ๐ŸŽŠ๐ŸŽŠ๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰๐ŸŽŠ๐ŸŽŠ๐ŸŽŠ

Selamat Datang Ahli Baru ke dunia emas bersama Powergold. Semoga kehidupan anda lbh berubah dgn suntikan aura positif 'EMAS' magnet kekayaan terunggul. Fokus pada impian kita dan in sha Allah kejayaan pasti dlm genggaman. Semoga kita dpt menjadi Hartawan Islam yg seterusnya. Anda Hebat!!!!!!

๐Ÿ‘‰ Tujuan group ni ditubuhkan adalah pertama sekali ingin berkongsi kepada anda semua manfaat utk simpanan emas

๐Ÿ‘‰ Kami juga membantu anda yg ingin menambah pendapatan sampingan
๐Ÿ‘‰Kami menjlnkan perniagaan emas fizikal

๐Ÿ‘‰Emas yg anda beli atau jual dgn syarikt.... Pelanggan terus dapat dan berada di pegangan masing2.... Disini anda boleh mula utk menyimpan emas dan menjadikan emas sebagai sumber pendapatan.... ๐Ÿ˜Š

Siapa yang berminat nak join group whatsapp pencerahan celik emas
boleh whatsapp sis 0111 0758491

JOM TENGOK-TENGOK WEBSITE BOLEH BACA INFO DULU!

Thursday, 20 August 2015

Powergold.biz Syarikat Bumiputera

POWERGOLD DOT BIZ SDN BHD merupakan sebuah syarikat 100% bumiputera yang telah lama berkecimpungan didalam industri perniagaan emas sejak lebih 10 tahun.

syarikat ini terlibat dalam menghasilkan produk barangan emas, jualan runcit dan borong juga membeli barangan emas terpakai. Selari dengan perkembangan dan kenaikan harga emas mendadak sejak 5 tahun kebelakangan ini maka pihak Syarikat merasakan sudah sampai masa untuk membuka peluang kepada masyarakat untuk memanfaatkan kea...daan ini dan seterusnya menjadikan ia sebagai suatu perniagaan yang menguntungkan.

POWERGOLD DOT BIZ SDN BHD menghasil dan membekalkan produk dari emas untuk keperluan rakyat Malaysia. Berbekalkan pengalaman bertahun dalam industri ini, syarikat ini menjanjikan produk yang berpiawaian tinggi ketulenan, reka bentuk dan kualitinya. Syarikat ini berurusan terus dengan pelanggan secara dalam talian (online) dan melalui pengedar syarikat yang sah.

๐Ÿ”นMatlamat Syarikat๐Ÿ”น

Mengeluar dan membekal pelbagai produk emas pada harga mampu milik. Memberi peluang perniagaan dan perkongsian keuntungan melalui lantikan pengedar sah. Memberi pendidikan dan menyemai kesedaran akan pentingnya menyimpan emas kepada rakyat Malaysia.

๐Ÿ”นVisi Syarikat๐Ÿ”น

Menjadi pengeluar dan pembekal produk emas yang disegani di Malaysia. Mengangkat emas sebagai simpanan berharga untuk masa depan.

Wednesday, 19 August 2015

KENAPA PERLU SIMPAN EMAS???

Jom kita semak 5 Sebab Kenapa Kita Perlu Simpan Emas sekarang:.-

1/- KESELAMATAN ๐Ÿ”
==================
๐Ÿ’ก Sedar tak? Wang yg kita simpan di bank akan hilang secara perlahan². Setiap kali nak draw duit, mesti akan dikenakan caj. Kadang² tu bila akaun bank kita tak aktif, pihak bank akan sedut je baki yg ada dlm bank tu.. Pernah kena tak?

2/- PERLINDUNGAN
====================
๐Ÿ’ก Simpanan dlm bentuk wang fiat (syiling & duit kertas yg kita simpan sekarang ni) akan sentiasa di mamah inflasi. Setiap hari nilai duit akan turun. Tengok la nilai RM berbanding USD skrg. Sedih.. ๐Ÿ˜“๐Ÿ˜ข ๐Ÿ’ธ
๐Ÿ’กEmas pula kalis inflasi. Nilainya akan semakin meningkat. Yg paling best. Kekayaan kita tidak akan berkurangan jika simpan emas. Sebab tu la raja² suka simpan emas. ๐Ÿ‘‘ Raja kan kaya

3/- MUDAH DICAIRKAN ๐Ÿ’ง
======================
๐Ÿ’ก Selain emas, kita juga boleh melabur dlm pasaran saham, hartanah, properti & bon.
๐Ÿก๐Ÿš˜
๐Ÿ’กWalaubagaimanapun, kesemua jenis pelaburan ini tidak mudah dicairkan. Jika pd satu masa kita amat memerlukan duit, pelaburan jenis ini perlu ambil masa yg panjang utk dijual atau ditukar ke dlm bentuk wang.
๐Ÿ’ก Emas pula sangat mudah dicairkan. Malah anda boleh menukarkannya kedalam bentuk wang ๐Ÿ’ต๐Ÿ’ต dimana saja seluruh dunia ni. Sebab apa? Sebab permintaan terhadap emas ni memang sentiasa tinggi terutamanya di kedai² emas,kedai pajak gadai, peminat emas & lain² .

4/- TAHAN LAMA๐Ÿ“œ
=================
๐Ÿ’ก Aset seperti rumah,kedai, kereta, surat berharga malah wang kertas akan mudah terbakar atau berendam di dlm air apabila berlakunya bencana alam ๐ŸŒŠ. Nilainya juga akan hilang.
๐Ÿ’ก Emas pula bersifat tahan pada api & air. Emas hanya akan melebur pada suhu 1083 darjah Celsius. ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ

5) HAK PEMILIKAN & PENGELOLAAN SENDIRI
=====================================
๐Ÿ’ก Anda beli emas, anda dpt emas, anda pegang emas, anda simpan emas & anda yg menguruskan segalanya. Bukan pihak lain atau pihak ketiga.
๐Ÿ’ก Sama ada anda menyimpannya di rumah atau di peti simpanan (safety deposit), tiada siapa yg mampu menghalang diri anda sendiri utk mengambilnya apabila perlu.
๐Ÿ’กSekiranya anda ingin memajak atau menjualnya, bagi mendapatkan wang, bila² masa je anda boleh buat.
๐Ÿ’กNamun, sekiranya aset anda dlm bentuk yang lain, ianya mungkin mengambil masa yg lama, mungkin 10 hari bekerja, walaupun dlm keadaan kecemasan, di saat anda memerlukan, kerana ianya tidak mudah dicairkan.
๐Ÿ’ก Lihat sahaja pada tabung insurans atau tabung KWSP anda sendiri sbg contoh, agak sukar utk mengeluarkannya, walaupun ianya untuk pembiayaan ahli keluarga anda yg sedang tenat memerlukan kos pembedahan atau rawatan yg segera. Pelbagai prosedur perlu diikuti. Kemungkinan besar, ada yang meninggal terlebih dahulu, nauzubillah.

Jom mulakan sekecil gram sebagai tabungan kita menyimpan gram atau ¼ dinar.

Tuesday, 18 August 2015

POWERGOLDBIZ UNTUK ANDA

Serba sedikit mengenai Powergold..๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

Powergold merupakan Anak Syarikat Amethyts Gold Creation iaitu kilang emas yg membekalkan emas diseluruh Malaysia..

 Pelanggan tetap Amethyts adalah Poh Kong..
...
PowerGold dan Amethyst adalah Milik 100% Melayu Islam..

Produk Powergold๐Ÿ‘‡

Goldbar emas 999.91 gram
5 gram
10 gram
20 gram
50 gram
100 gram
500 gram

 Dinar emas 999.9Syiling Emas 0.5 gram
Suku Dinar 1.0625 gram
1 Dinar 4.25 gram
2 Dinar 8.5 gram
 
Barang Kemas perhiasan wanita seperti:Cincin
Gelang Tangan
Rantai Leher
Rantai Kaki
Loket dll

Yang bestnya PowerGold menggalakkan kita menyimpan emas sekurang²nya 1gram 1bulan 1keluarga 1malaysia✅

Kenapa emas

Ini kerana๐Ÿ‘‡
✅Emas kalis inflasi
✅Emas tidak susut Nilai malah semakin mahal
✅Emas penyelamat ekonomi kita
✅Emas tidak busuk atau lapuk

✅Emas Produk yang semua orang suka

๐Ÿ‘‘Emas BERGAYA semasa SENANG✔✔
๐Ÿ‘‘Emas BERGUNA semasa SUSAH✔✔

Monday, 17 August 2015

APA BAGUSNYA POWERGOLD?

Apa bgsnya bisnes powergold? -

๐Ÿ˜ Ada org tanya, Apa bagusnya bisnes Powergold nie?

๐ŸIni jawapannya:

๐ŸžXde istilah 'terpaksa' dlm powergold. Kalau syarikat MLM lain, mungkin kita 'terpaksa' maintain belian setiap bulan. Ada jugak yg kita 'terpaksa' cari org join utk dpt bonus. Tapi dgn Powergold, kita boleh pilih utk join, dan simpan emas pelan2. Bila ada duit baru kita beli emas. And the best part is, emas yg kita simpan xkan rosak, basi atau busuk.

๐ŸžProduct Focus. Kita tak perlu attend mana2 kelas mengenal produk syarikat sblm kita niagakan kat org ramai. Produk kita hanyalah emas 999.9 dan emas 916.

๐ŸžEmas kita simpan sendiri. Sesetengah syarikat emas menjual emas kertas je. Belian emas kertas nie akan menjatuhkan harga emas sepertimana yg berlaku pada Mac 2013. Jadi, make sure kita beli emas fizikal sebab dgn cara nie harga emas akan maintain naik.

๐ŸžAjak kawan, ada komisen. Dulu saya selalu ajak kawan saya beli emas. Ada la jugak 3-4 org yg ikut beli emas. Tp kedai emas tu tak bg walau singgit pun kat saya sebab ajak kwn beli emas kat kedai dia. Alhamdulillah dgn powergold, lg ramai saya ajak kawan beli emas, lagi byk komisyen saya dpt.

๐ŸžSusut nilai yg rendah. Susut nilai atau spread emas powergold sekiranya dijual blk kepada company adalah rendah iaitu dlm lingkungan 7%-8%.๐Ÿ˜™
Semoga kita semua istiqomah dlm menyimpan emas dlm hidup kita..yg blom jadi ahli, fikir2kan, kenapa kena jadi ahli...๐Ÿ˜Š


YANG MANA SATU? PILIHAN HATI

SIMPANAN EMAS TERBAIK : DINAR, GOLD BAR ATAU BARANG KEMAS


Soalan yang selalu bermain di minda sesorang yang baru "nak belajar simpan dinar....gold bar...atau barang kemas ye....?? Mana yang paling bagus ye.....???
Jawapan saya.....PELBAGAIKAN SIMPANAN EMAS ANDA.....


Sebab ape....??? Kenapa .....???


KERANA : SETIAP EMAS ADE SIFAT DAN KELEBIHAN MASING2.....
๐Ÿ’ฅ๐Ÿ’ฅ jom kite kaji...kelebihan emas....


๐ŸŒท DINAR๐ŸŒท boleh digunakan untuk muamalat dan ibadah aqiqah
digunakan untuk membayar zakat
dijadikan sebagai hantaran mas kahwin
cerderamata / hadiah untuk org tersayang
simpanan untuk pergi haji
tabungan/simpanan


๐ŸŒท GOLD BAR๐ŸŒท
๐Ÿ’ฅ harga lebih murah berbanding barang kemas kecuali jongkong 1g kerana kos pembuatan tinggi....
๐Ÿ’ฅ memberi pilihan kepada mereka yang ingin membuat simpanan semata2....
๐Ÿ’ฅ pilihan unk mereka yang sudah banyak kemas, dan ingin simpan dalam bentuk jongkong pula...
๐Ÿ’ฅ bentuk fizikal lebih menyerlah berbanding emas untuk simpanan/pelaburan yang lain dan menjadi kebanggaan kepada pemiliknya....
๐Ÿ’ฅ sesuai untuk simpanan jangka masa panjang spt pendidikan anak2....perkahwinan....simpanan hari tua....membeli rumah dan lain2....


๐ŸŒทBARANG KEMAS๐ŸŒท๐ŸŒŸ dijadikan perhiasan wanita
๐ŸŒŸ mudah menarik kaum hawa untuk memilikinya kerana rekaan yang cantik dan kilauan yang memukau
๐ŸŒŸ fungsi 4 dalam 1.... perhiasaan, simpanan, pelaburan dan perniagaan
๐ŸŒŸ mudah untuk dapatkan tunai kerana diterima di semua pajakan@ar rahnu


www.lubukemasmurah.com/faralubukemas

Sunday, 16 August 2015

40 KELEBIHAN DINAR

40 KELEBIHAN DINAR

1. Matawang Syariah

 2. Diungkapkan di dalam Al-Quran dan Al-Hadis

 3. Digunakan sejak 2500 tahun

 4. Dikenali oleh semua orang

 5. Sangat bernilai

 6. Sedikit tapi bernilai

 7. Nilai yang sebenar

 8. Nilai yang stabil

 9. Mudah dicairkan

 10. Lambang kekayaan sebenar

 11. Melindungi kekayaan

 12. Tidak boleh dimonopoli

 13. Menghapuskan riba

 14. Menghapuskan kemiskinan

 15. Menghapuskan spekulasi

 16. Menghapuskan risiko pertukaran matawang

 17. Nilainya bukan hutang

 18. Menyelesaikan krisis ekonomi

 19. Memberikan keadilan kepada masyarakat

 20. Mengurangkan masalah sosial seperti jenayah

 21. Merapatkan jurang antara kaya dan miskin

 22. Harga barang tidak akan naik lagi

 23. Kos haji semakin menurun berbanding dinar

 24. Mempercepatkan pembahagian harta pusaka

 25. Memudahkan pelaksanaan hudud

 26. Pembayaran zakat lebih cepat

 27. Penggunaan tiada batasan masa dan tempat

 28. Tiada inflasi

 29. Tidak berkarat

 30. Tidak terbakar

 31. Tiada tarikh luput

 32. Warnanya tidak akan pudar

 33. Tidak boleh dibinasakan

 34. Tidak boleh ditiru

 35. Tidak memerlukan ruang yang luas untuk menyimpannya

 36. Tidak boleh dimanupulasi

 37. Tidak perlu jaminan kerajaan

 38. Beratnya lebih ringan daripada wang kertas yang sama nilainya

 39. Matawang 1 dunia pada masa hadapan

 40. Boleh digadaikan

Friday, 14 August 2015

KEBAIKAN MENABUNG EMAS

๐ŸŒบ KEBAIKAN MENABUNG EMAS๐ŸŒบ

1. Emas yang disimpan akan menjadi milik anda dan dalam simpanan anda.

2. Harga emas stabil, anda boleh menjualnya bila-2 sahaja kerana ianya berkualiti 999.9.

3. Juga boleh menjadi "LOAN SEGERA" kerana anda boleh memajaknya bila-2 masa di ar rahnu dan kedai pajak berdekatan.

4. Apabila sudah banyak, anda boleh mencairkannya di kedai emas dan buat barang kemas dengan citarasa anda.

5. Emas mampu menjadi aset anda kerana jangkaan harga emas pada masa hadapan akan melambung tinggi. Jadi simpanlah dari sekarang.

Bagaimana emas dikata sbg penyimpan nilai? ✏๐Ÿ“–
๐Ÿ‘‰RM200 beli Beg ๐Ÿ‘œ๐Ÿ‘๐Ÿ’ผ
๐Ÿ‘‰RM200 beli emas ๐Ÿ’Ž๐Ÿ’

Selepas 5 tahun, bagaimana harga emas ๐Ÿ’๐Ÿ’Ž..dan bagaimana harga Beg ๐Ÿ‘œ๐Ÿ‘๐Ÿ’ผyg kita dh pakai?
Seandainya tiada peningkatan nilai..emas (RM200) kita pd thn 2014 akan mengikut nilai RM200 pada tahun 2019 sekurang2nya.

Bagaimana pula dengan Beg? jika RM200 thn 2014, kita bawah pada pd 2019?..

Fikir2kan๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰
Sebab itu emas dikatakan sebagai penyimpan nilai yg baik ✅✅✅


AS SALAM & SELAMAT PAGI

As salam & selamat pagi

Semoga rakan-rakan di luar sana masih ingat lagi kat sis Fara ni

Ok. Sempena Syawal yang sudah berakhir ini, sis Fara nak memohon ampun dari hujung rambut hingga hujung kaki. Kerana mungkin sepanjang kita berblog ada info yang mengguris perasaan sesiapa sahaja di luar sana.

Maklum sis pun orang biasa juga. Sis mintak ampun ye.

Jaga diri hiasi peribadi.
Sayang anda semua.

* Psst. Sis nak cerita satu bisnes EMAS bagi yang suka EMAS.
Jadi, sesiapa yang nak tahu bagaimana kita boleh menyimpan emas 1gm 1bulan untuk 1 keluarga. Sis akan tunjuk ajar mereka yang berminat.

Kalau tak minat tak mengapa. Tiada rugi bagi sis. tiada untung bagi anda pun :)

kalau yang tak sabar tu, lihat link di bawah ye;


ada pertanyaan lanjut boleh salurkan kepada sis di talian whatsapp

0111 0758491