Saturday, 12 September 2015

Jelaskan Bis Sis Fara sekarang!

Amboi, tajuk je macam nak makan orang. Kenapa ni?
Sebab ada orang yang Tanya, Sis, actually u buat BISNES apa sekarang ni?


I tengok dekat wall FB & IG u bersepah-sepah BISNES u.
I nak join pun pening.


OK Bagi sis clarify satu persatu ok?


Semua BISNES yang sis masuk, ada sebabnya tersendiri.


1. www.lubukemasmurah.com/faralubukemas
sis join POWERGOLDBIZ sebab?


Sis nak simpan emas 1 bulan 1 gm
Dengan kejatuhan nilai matawang MYR, jadi simpanan emas fizikal adalah terbaik dan selamat.
setuju?
PWG bukan MLM, u all join sis, Sis ok je. Tak join? Sis pun ok je. Sbb sis tetap akan sharing pasal emas, Nak bagi orang Melayu kita or bangsa lain, celik emas!!! Faham? he.


2. www.wanganda.com/fararich
sis join AGRONETBIZ bukan apa, sis tengok modal RM60.00, dapat produk STEVIA baik untuk sihat. Lepas tu ada potensi dapat income sehingga RM192K. siapa tak nak duit beb, ada duit bole sis tambah simpanan emas sis. Ye tak?


RM192k boleh beli brp gram emas??? ha! jawab! he.
lagipun bukan susah sgt, taja 2 kawan je, pastu ajar mereka buat benda yg sama.


3. www.projekpasifincome.com/fararich
hah, yang ni seronok, sbb system online marketing 100% dari rumah
system semua dh siap dibuat dan direka admin
kita cume collect prospek melalui email shj. jadi email collector la.
lepas tu duk diam je.


ish! banyak kebaikan system S.O.M ni, baik hati admin tau siap ada email follow up 30 email ;)
memang rugi siapa yang tak join.


apa lagi tunggu???


pilih jela link kat atas tu,
REGISTER FREE je dulu
Kalau suka, nak buat baru bgtahu sis, :)


GOOD LUCK semua!!!


whatsapp sis 0111 0758491











Friday, 11 September 2015

Soalan Lazim, Kena cari Orang ke?

Soalan femes yg ramai org tanye:

πŸ‘‰ ni kena cari2 org ke?
- x perlu cari org kalau anda x suka..kita cuma perlu perkenalkan produk dan bisnes kita pd org..sama mcm kita jual produk lain jugak..

πŸ‘‰ kalau xdpt jual mcm mana?

- xpe, malah kita x payah tanggung kerugian pun..tak ada ditetapkan target jualan bulanan.

πŸ‘‰saya suka emas..kalau cuma nk beli shj, x jd ahli boleh?sy taknak bisnes.

- BOLEH..kalau cuma nk beli skali dua, xperlu la jd ahli..cuma bila jd ahli, anda dpt hrga murah n ade kelebihan2 lain
Dlm powergold xde paksaan 😘😘😘Cuba Renungkan

Niaga burger πŸ” Vs Biz Powergold
Niaga burgerπŸ”

πŸ”ΉModal 1k
πŸ”ΉKerja 6-8jam sehari
πŸ”ΉPotensi Income 1k-3k sebulan
πŸ”ΉCustomer sekitar kawasan sahaja
πŸ”ΉRisiko jika x jadi - rugi 1k
Biz Powergold

πŸ”ΈModal serendah RM450 , FREE suku dinar 1.0625g
πŸ”ΈMasa kerja 1-2sehari... just promosi secara santai... ikut masa free
πŸ”ΈPotensi income 3-4 angka setiap 15hari
πŸ”ΈCustomer 1Malaysia ... Brunei... Thailand....Singapore... Dubai... Indonesia...
πŸ”ΈRisiko jika tak jadi - dpt beli emas murah
P/S : Apapun bisness ada risiko, cuma kita pilih mana yg terbaik dan risiko yg terendah.
 

Thursday, 10 September 2015

Seloka Motivasi Diri

SELOKA MOTIVASI DIRI.

 -Kita dah pelawa, Dia sepi.

 -Kita dah bagitau, Dia perli.

 -Kita dah ajar, Dia x peduli.

 -Kita dah ckp, Dia buat tuli....

 -Kita dah senyap, Dia lari.

 -Bila nak daftar? Dia tak janji.

 -Bila nak start? Tak tau lagi.

 -Bila nak kaji? Dia sibuk lagi.

 -Bila nak promote? X masa lagi.

 -Bila nak upgrade? Tunggu gaji.

 -Lepas gaji, Dia sepi lagi.

 -Kita tanya? Dia kata tunggu lagi.

-Sebab apa? Gaji tak mencukupi.

 -Dah tau susah, Tak sedar lagi.

 -Cukup bulan tunggu gaji lagi.

 -Orang memberi, Kita hargai.

 -Cabaran datang, Kita Hadapi.

 -Siang malam, Jangan berhenti.

 -Jatuh tersungkur, Bangun lagi.

 -Kejayaan bakal menanti.

 -Terima kasih daun keladi.

-Saya hanya seloka berisi.

 -Kalau pedih mohon mengerti. 

 -Saya dah penat makan gaji.

 -Kita bersama majukan diri.

Wednesday, 9 September 2015

Beza Dinar Kelantan dan Dinar Powergold


Dinar Kelantan
============
1) Ketulenan 917 still lg 22 karat
2) Design reka bentuknya ada shahadah & ayat quran serta de lambang negeri kelantan
3) Pengilangnya di Dubai...

4) Spreadnya sekitar 12%
5) Ada 5 kombinasi iaitu 1/2 Dinar, 1 Dinar, 2 Dinar, 5 Dinar & 8 Dinar
6) stoknya agak terhad

Dinar PowerGold
 ==============
1) Ketulenan 999.9 still lg 24 karat
2) Design reka bentuknya ada tak ada ayat quran tp coraknya sgt menarik
3) Pengilangnya di Penang
4) Spreadnya sekitar 8%
5) Ada 3 kombinasi iaitu 1/4 Dinar ,1 Dinar dan 2 Dinar
6) Stoknya sentiasa ada. Sebab kilangnya dekat dlm Malaysia sahaja

Tuesday, 8 September 2015

Melayu Belum Celik Emas

Bukan senang kita nak ajak org org Melayu ni simpan emas. Lagi lagi yang bukan di kalangan org
celik emas. Susah tau. Ni lah cabarannya.
"Kak saya nak join Powergold lah. Tapi macam mana kita nak dapatkan income yg banyak?"

Senang je, kita kembangkan networking kita. Kita promote sana sini, kita bagitahu kat org ramai apa yg kita tengah buat sekarang ni. Kalau kita tak promote cemana org nak tahu apa yg kita buat dan apa yg kita jual kan. So bila org dah tahu, dorang akan dtg... cari kita sama ada utk bertanya, membeli atau join sekali ngan kita buat bisnes ni. Ini dinamakan networking. Ada penjual ada buyer.
"Ohh means kita kena cari org la ni kalau nak dapatkan income banyak?"
Yup macam yg saya cakapkan tadi. Kita ajak kawan kawan sama sama join kita, kita dapat bonus.

Dpd situ kita leh gandakan bonus kita. Dengan NETWORKING. 😊

"Oh takpe lah kak. Tak suka laa cari cari org ni. Susah. Okbai".
😏😏😏😏😏😏😏😏😏

Ini lah org kita. Selalu sangat ada perkataan SUSAH dalam diri. Belum cuba lagi dah kata SUSAH. Mana ada benda senang dalam dunia ni. Mana ada terus join sesuatu bisnes income segedebuk berpuluh ribu. Apeeeee daaaa πŸ˜‚

Suruh cari orang je. Bukan cari haiwan.

Bisnes apa yg tak payah cari org sebagai pembeli?
Jual ikan, org beli.
Jual perabotc, org beli.
Jual emas, org beli.
Jual badan, PUN ORG BELI 😈

OKBAI. hanya sedikit leteran kepada mereka mereka yang tak boleh terima NETWORKING ini seronok!! Haha
1gram 1bulan 1keluargaπŸƒπŸ’¨πŸ’¨

Monday, 7 September 2015

Mahalnya Pakej RM450 tapi dapat 1.0625g dinar sahaja. KENAPA?

Soalan yang biasa di tanya...

Masuk RM 456kan

 Dpt emas 1.0625gm lbh kurang rm200
Yg baki rm250 tu salur ke mana? keliru situ.
...
Balance tu...

πŸ˜‡Utk menikmati hrga ahli yg lbh murah drp pasaran bg belian sendiri

πŸ˜‡Utk menikmati bonus jualan apabila membeli dgn hrga ahli

πŸ˜‡utk menikmati bonus tajaan ahli@stokis hasil drp networking

πŸ˜‡utk menikmati hrga lelong yg lbh murah drp hrga biasa bg ahli dan stokis

πŸ˜‡utk menikmati yuran seumur hidup yg tidak perlu dbyr selepas membayar kali pertama dan yg terakhir

πŸ˜‡ahli akan dpt sistem seperti web promosi www.jutawanpowergold.biz dan
web powergold.biz

πŸ˜‡ahli akan dapat rm500..di byr ansur2 sehingga habis selepas dapat tajaan ahli pertama

πŸ˜‡ahli akam dapat rp111 rm250 tu akn dibayar secara ansur2 sehingga abis jika taja 1 org.

πŸ˜‡ahli dapat seminar dgn limu..yg mane kalau diluar sana kena byr mcm2..kita 90% di tanggung oleh sykt...dpt berhubung terus dgn ceo pemasaran

πŸ˜‡Ape jua kalau kita nk berniaga..mesti ade modal permulaaan...permulaan deposit sewa..

πŸ˜‡Pah tuu dah byr sewa..ape perlu dilakukan...nk tengok kedai macam tuu je ke.

πŸ˜‡Mesti keluarkn sedikit modal lagi utk renovation...

 Pah renovation...ape lagi...kena msukkn brg@stok dlm kedai..
.
πŸ˜‡ Begitu juga kita.....dgn rm456..ade kedai online bergerak...

πŸ˜‡ Ade web catalog....semua disediakan oleh company...
.
πŸ˜‡ kalau disimpan shja goldbar 1g tu blh jga menjana juga 1,2 ganda pulangan..dan dijual semasa hrga tinggi..

πŸ˜‡terpulang kpd kita nak atau x..pulangan tersebut yg lbh berbaloi2... Dgn jana modal rm456 menjadi 5000 ribu sebulan...

πŸ˜‡ tidak mustahil walaupun kita biasa yg pnting hasil kita luar biasa...

πŸ˜‡ usaha,doa dan tawakal..yg pnting redha drp ibu,bapa,isteri dan keluarga πŸ‘

Jom mulakan langkah anda bersama2 kamiπŸš€πŸ”₯πŸš€πŸ”₯πŸš€πŸ”₯πŸš€πŸ”₯
πŸš€πŸ”₯

Sunday, 6 September 2015

Produk Powergold

Produk Powergold ;

 Gold bar 999 (1g to 1kg)
1/4 Dinar 999 1.0625g
1 Dinar 999 4.25g
πŸ’° 2 dinar 999 8.5g...

πŸ’° gold coin 999 0.5 gram
 
Barang kemas 916

😯Kami bukan nak paksa anda bli atau join ahli sesuka hati.

Niat kami x lain dari mengajak anda simpan emas.

πŸ˜„Anda simpan emas anda yg untung kami hanya tumpang gembira.

πŸ˜‰Sebab anda adalah rakyat Malaysia sekampung dgn kami semua. Tanah tumpah darah kita.

πŸ˜”Tapi Malaysia sekarang banyak masalah.

😨Kalau kita x bersiap sedia, lalai dan leka, esok² susah sape nak tolong.

😒Waktu tu dah x de sape yg heran utk tolong anda.

😭Kesian pada isteri, suami dan anak²..
Sebab dari mula kita cuma tengok saja org lain buat simpanan emas.

😱Duit kita dah x laku beb.. Xde sape nak tukar dgn kita dah.

😧Emas??? Berduyun org nak, tau??

πŸ‘³Sebab Nabi pun dah kata.
'Tidak ada yg suatu yg bernilai suatu hari nanti melainkan dinar dan dirham (emas dan perak).'

πŸ˜ͺX nampak lagi??? X pe lah, nak buat mcm mana...

Saya dah bagitau. Di sini tiada paksaan. Saya cuma kongsikan apa yg patut bagi saudara² sekalian.

Kami prihatin dan nak membantu.

😍Jom la...x rugi simpan emas.
Ada emas = ada duit.
Dah x payah risau sbb pergi mana² pun emas tetap diterima. ✅

πŸ˜’X mcm RINGGIT MALAYSIA sekarang ni..

Saturday, 5 September 2015

Harga semakin Naik, jom simpan Emas Fizikal


Nak sharing sikit;

Kalau ade duit Rm 300 sebulan Dr simpan bank jom beli 2g gold bar sbg contoh
Kemudian 1thun dah ade 24gm

Andaikata nak guna duit terdesak pajak La dulu. Kemudian bulan dpn duit Rm 300 tu kan ada tebus semula.

Lpas tu ulang semula step Dr yg pertama kumpul smula 2gm Emas sebulan.

Nak guna lagi? Pajak la lagi. Yg penting tak La buat loan bank ye tak??? Interest dh la tinggi. Nnti terbeban lak nak byr.

Sape rugi???

Ok..jom simpan Emas. Bermula Dr sikit bermula Dr kecik. Dr tak mula langsung.
Harga dh semakin naik. Tak tahu ke?

Friday, 4 September 2015

Powergold Bukan MLM


Sis nak bagitahu sekali lagi konsep PWG,
Saving, Trading & Networking.
Tiada paksaan untuk anda maintain membeli 1gm 1bulan
tetapi, apa salahnya, duit yang ada anda buat simpanan konsisten,

sis tak rugi anda pun tak untung kalau anda tak dengar nasihat sis,
chewah!

Sy nak perjelaskan lagi ye. Ada orang salah faham bahawa powergold ni adalah MLM.

 Powergold bukan MLM. Pendapatan kita bukan pada atas orang. Tp pada emas yg kita beli dan jual. Itu pun kalau kita buat trading.

Sekiranya kita dapat ajak orang jadi ahli. Syarikat akan bagi bonus @ komisen kepada kita sebagai tanda usaha kita memperkenalkan powergold.

Bila dah jadi ahli. Tak nak cari orang pun tak apa. Tak ada masalah. Kita bukan suruh cari orang. Kita galakkan orang simpan emas. Slogan kita pun 1 bulan 1 gram 1 keluarga.
Dan pendapatan kita bukan atas orang semata-mata seperti mana MLM yang berlambak diluar sana.

Harap penjelasan ringkas ini dapat bantu kita.

 Tukar persepsi dan tanya pada hati kita dan cuba buka minda dan sangkaan kita.

 In Shaa Allah semua keraguan akan dapat di atasi dengan baik.
Anda tidak turut serta atau tidak mula mengumpul emas tidak mendatangkan mudarat pada kami yang mengumpul emas. Tapi anda yang akan merasai mudarat itu.

 Sama-sama kita elakkan dan jadi orang yang bijak serta celik emas. Bukan celik duit fiat.

 Matawang umat islam yang sebenar ialah emas dan perak atau lebih dikenali sebagai dinar dan dirham.

 Moga bermanfaat In Shaa Allah.

Thursday, 3 September 2015

Instagram Sis Fara @faragoldenlicious

Tunggu apa lagi???

 Menyesal giloss kalau tk follow ig sis πŸ‘‡
@faragoldenlicious

Bukan MLM
Bukan pelaburan
Bukan skim cepat kayaπŸ™…

Ade duit tak semestinya ada Emas
Tapi ade Emas pasti ada duitπŸ’°
Faham ke faham??😊😊

Suke Emas?

 Nak simpan kumpul Emas serendah 0.5gm?

 Sis @faragoldenlicious bole bg tips/ tunjuk ajarπŸ‘
Konsep 1gm 1bulan 1famili

 Tiada paksaan belian bulanan.

Rasa nk beli silakan, sebab ape? Ada bonus Dr sykt menanti.πŸ’°

Pakej ahli serendah Rm350 sekali seumur hidup. Dah bole Jadi penyimpan Emas fizikal jgka panjang.

Jom celik Emas bersama @faragoldenlicious

Wednesday, 2 September 2015

Malu dan Takut share pasal EMAS?

Apa nak ditakutkan dengan perkataan CARI atau AJAK ORANG ??

😞Ada org sanggup cari sampah, cari tin kosong, cari besi buruk, cari surat kabar lama..., demi sesuap nasi...

πŸ˜₯Kita CARI ORANG..., bukan cari sampah, bukan cari besi buruk, bukan cari tin kosong...apa nak
dimalukan...??
 
😨Bisnes cari hantu pun kaya raya...
U sanggup ke cari hantu...??

😊Kita CARI atau AJAK ORANG yg nak bayar hutang...., hutang isteri bersalin belum settle..., hutang PTPTN belum selesai, hutang dgn MARA, hutang kereta kerap kali tersangkut & hutang rumah..., hutang pajak gadai..., hutang dgn kawan dan bertimbun hutang lain2...

😊Kita Cari atau AJAK PENGANGGUR yg perlukan kerja kosong demi sesuap nasi...

😊Kita CARI atau AJAK individu yg sentiasa x cukup duit walaupun gaji sebulan RM3k..!

πŸ˜‰CARI atau AJAK orang yang sedang MENCARI PELUANG..
Cari orang yg ada WAWASAN untuk MENGUBAH HIDUP..., YG POSITIF..., DAN RAJIN BERUSAHA...

Jangan CARI atau AJAK ORANG yg malas...!!!
JANGAN cari orang yg banyak alasan...!

πŸ‘†Klu jumpa org jenis ini... SO WHAT....? NEXT..! CARI atau AJAK ORANG YANG MAHU ...

πŸ˜„Jangan putus asa... Matlamat tu penting... Bila x ada matlamat itu yang kita selalu GAGAL dari landasan kejayaan...

πŸ˜’Sebab itu dalam biz Networking banyak yang gagal dari yang berjaya, kerana hanya sedikit orang yang sanggup hadapi cabaran.

πŸ˜ƒOrang selalu MENJADIKAN CONTOH kpd orang yang gagal TETAPI tidak melihat penat lelah orang yang BERJAYA sebelum mereka melakar kejayaan....

😌Marilah kita berazam dan usaha sungguh2 menjadi org yg BERJAYA....
CONTOHI org yg telah berjaya.....!

Yakin.......dan bersemangat...


Tuesday, 1 September 2015

tak nak join ahli tapi nak beli emas?


Ehem2. Ramai yg nak saving Emas. Tapi tk nk jadi ahli sbb tak suka trading n networking.


Kenapa? Kan dh rugi. Purata harga ahli dan harga jual Rm20.
Kalau awk beli 1 gm 1 bulan Selama 5 tahun. Awk dah rugi Rm20 x 60gm = Rm1200


Sikit ke banyak Rm1200 ???
Banyak tu...
Mana la tahu dengan join kami pakej Rm350 dapat bonus Rm1 / gm kerana repurchase setiap bulan. Dapat lagi bonus kenalkan program simpan Emas 1gm 1bulan pd kwn2. Terbuat networking. Hehe.


www.lubukemasmurah.com/faralubukemas