Sunday, 21 August 2016

Apa itu Si Kenit Al Kurma

AL KURMA PRODUK SUCI KURNIAAN ALLAH

Kurma yang tumbuh dalam keadaan sekeliling yang serba kekurangan, bermulanya satu LEGENDA yang menarik,

Kurniaan juadah semulajadi yang terbaik untuk anda



FUNGSI-FUNGSI KESIHATAN

Dihasilkan daripada 100% buah kurma Arab yang terbaik iatu Kurma AJWA (Kurma Nabi). Mempunyai khasiat yang terbaik berbanding 1450 jenis kurma di dunia.

1) Pendorong tenaga (energy booster)

Kaya dengan zat gula semulajadi yang tinggi seperti glukosa dan fruktosa. Ia menyegarkan semula badan anda dan memberi tenaga segera untuk seharian anda.

2) Kaya dengan NUTRISI

Buah kurma adalah sumber serat makanan yang penting dengan Vit C, A, E, K dan pelbagai Vit B. Membantu proses penghadaman & melegakan sembelit.

3) Mengandungi MINERAL

Mempunyai Kalium yang tinggi. Bermanfaat untuk mengawal cirit birit dan perkembangan otot. Berkemampuan untuk mengawal otot saraf yang sihat. Mempunyai zat besi, magnesium, asid folik & mineral lain. Membantu meningkatkan metabolisma badan anda.

4) Kalori yang rendah tanpa KOLESTEROL 

Ini membantu dan menggalakkan sistem jantung yang sihat.

KANDUNGAN AL KURMA


  • 100% bahan semulajadi
  • Perisa semulajadi tanpa gula tambahan
  • Tanpa pewarna tiruan & tiada bahan pengawet
  • Sesuai untuk vegetarian , tanpa laktosa , bahan tenusu & gluten


KENAPA AL KURMA TERBAIK DARI YANG LAIN?

Kualiti - menggunakan Kurma Ajwa, spesis paling bernilai & mempunyai nilai pemakanan yang tinggi

Buah segar - dihasilkan dari buah-buahan segar & buah kering dari tanah Arab Saudi

Kaedah pengeluaran - menggunakan kaedah penapaian & proses pengionan berteknologi tinggi untuk mempertahankan nilai gizi dan molekul kecil jus

Nilai gizi - sangat tinggi

Al Kurma tidak mengandungi GULA TAMBAHAN. Ia adalah kemanisan semulajadi 70% gula semulajadi dengan glukosa & fruktosa. Maka Al Kurma sangat manis. Mudah diserap dan digunakan oleh tubuh kita.



CADANGAN PENGGUNAAN

DEWASA - 1- 2 BOTOL SEHARI

KANAK-KANAK - 2 SUDU 2 KALI SEHARI

DIABETES - 1/2 BOTOL SEHARI 

Al Kurma bukan UBAT, jadi dos itu perlu diambil sendiri dengan kadar perlu.

IBU MENYUSU - 1 BOTOL SEHARI 

Bergantung kepada badan seseorang juga, jika ambil 2 sudu susu dah banyak, jadi ambillah 2 sudu.

IBU MENGANDUNG - 1 BOTOL SEHARI

Hb rendah, maka ambillah 1 botol sehari. Untuk tenaga harian juga amat sesuai. Sangat baik untuk mengelakkan bayi terkena DEMAM KUNING

Sangat disyorkan kepada semua sebagai sarapan pagi. Pembekal tenaga harian yang baik




Jika Berminat untuk mendapatkan AL KURMA

whatsapp : 018-874 4649

atau pun bole PM di inbox 


KLF ada open dropship, nanti KLF cerita ye. Boleh jana RM dari rumah sahaja. Insya ALLAH semua kami bantu. 

WHY U SHOULD CHOOSE US

#IMpreneur 

Wednesday, 17 August 2016

SOALAN LAZIM AL KURMA PART 2

As salam, sambung lagi part kedua malam ni. Soalan lazim berkenaan Al Kurma. Terlalu banyak kan, jadi share la sedikit demi sedikit.


Anda perlu faham, ALKURMA bukan ubat. Jadi tiada sukatan spesifik untuk pengambilan.

Sebaiknya boleh ambil ALKURMA sebotol sehari untuk kesan optimum. Jika nak jimat, boleh minum 1/3 botol setiap hari.

Ianya juga boleh diambil ketika susu badan drop sahaja. Bila susu badan kembali normal/stabil, boleh kurangkan

pengambilan.


Ada banyak faktor susu badan tidk bertambah walaupun minum ALKURMA.

Antaranya adalah:

1) Pengambilan pil mencegah kehamilan.
2) Stress
3) Ibu tidak sihat (demam etc)

Kesan tambahan susu badan bergantung kepada badan masing-masing. Kemungkinan besar pengambilan ALKURMA yang sedikit belum menampakkan hasil. Perlu diamalkan lebih banyak.


ALKURMA adalah 100% berasaskan Kurma Ajwa. Tiada campuran bahan lain.

Ok, sampai sini sahaja, kalau nak tanya lebih details. boleh whatsapp terus 018-874 4649







Tuesday, 16 August 2016

SOALAN LAZIM AL KURMA

Bismillah, ramai orang bertanya soalan yang lebih kurang sama tentang Al Kurma. ataupun KLF panggil si kenit. Sebab memang comel sangat. Kecik je mudah dibawa kemana-mana.

Jadi, Founder Nora Azmin dah compile kan soalan lazim dan jawapannya dalam bentuk grafik dan nota yang special. So, korang bole jadikan as panduan ye. Malam ni KLF tak sempat nak cerita panjang lebar. Jadi boleh berikan 3 dulu. Esok KLF sambung. Sebab, ada job sedang menanti. Nak buat Iklan FB untuk tim Coway. Semoga usaha KLF berbaloi-baloi. Aamiin.



Ya, boleh. Berikan 1-2 titis menggunakan syringe (picagari). 
Juga boleh dicampur dengan air kosong dan berikan dalam botol susu.


Ya, boleh. Pesakit kencing manis perlu mengambil ALKURMA dalam kuantiti separuh botol sahaja sekali minum.

Jarakkan masa, lebih kurang 6 jam. Lepas itu baru boleh minum lagi.Jangan terus teguk 1 botol sekaligus.

Jangan risau, ALKURMA tidak akan meningkatkan bacaan kencing manis. Sebab alkurma bukan manis gula, ianya manis buah.



Ya! ALKURMA mendapat pengiktirafan sebagai PRODUK TIDAK PERLU BERDAFTAR’ 

kerana ianya hanyalah makanan tambahan (Food Supplement) berasaskan buah-buahan Gred Terbaik.

Ok, sedikit sebanyak korang dah ada info tentang si kenit ini kan. Jadi, KLF stop sini dulu ya. Banyak lagi soalan lazim yang ditanya oleh prospek tau. Soalan yang pelik pun ada. Haha.

Jumpa lagi esok. Nite!



Monday, 15 August 2016

Dropshipper Buat Duit

10 Tips Dropshipper Menjana Pendapatan
===================================

Siapa cakap dropshipper x boleh buat duit, dgn Doa, Usaha, Tawakkal insyaAllah segalanya jadi MUDAH!

1. Faham betul2 produk apa yg kita jual.

2. Yaqeen dgn produk yg kite jual.

3. Dapatkan tool marketing dari ketua cthnya testimoni, gambar dll

4. Tahu apa keunikan produk kita, sentiasa sebut usp produk.

5. Kenal betul2 siapa target customer kita

6. Lepak di lubuk target customer kite lepak cthnya di group2 fb, di laman chatting, blog dan sbgainya.

7. Sentiasa upgrade ilmu marketing kalau online nih upgrade ilmu penulisan,gambar, waktu posting

8. Kuasai semua asset online, walaupun dropshipper usahakan buka page, mudah.my, blog, youtube, instagram, carousell, lelong dll.

9. Upgrade komunikasi bersama pelanggan, kena konfiden menjual dan menjawab, segala FAQ mengenai produk dah dihafal.

10. Simpan database pelanggan utk kegunaan masa hadapan.

P/s : Share tips ni kepada semua usahawan x kira menjual produk apa pun. Semoga dapat membantu serba sedikit. Ada byk lagi tips yg specific.

Copy paste dari Ust Sheikh Sulaiman



Whatsapp 018-8744649


Sunday, 14 August 2016

SEMINAR NAJIB ASADDOK & AL KURMA

Bismillah, cerita ini baling belakang sikit. sebab, seminar Roket Emel KLF masuk bulan Nov 2015, kemudian ke Seminar Advance 29-31 Jan 2016. Omak kau, baru nak cerita, hehe. Ok. maklumlah, bizi woman. fuh!

Datang seminar advance belum ada produk apa-apa terlintas dalam fikiran. tapi, dalam kelas Sifu berikan 7 tips nak pilih produk,

korang boleh baca sini ek. mana tahu korang pun dalam dilema kan nak pilih kriteria produk.

1) Senang/ Mudah - Produk mesti mudah dan memudahkan, Contoh: Tudung, tak mudah renyuk, senang basuh, tak perlu pin. Kolagen, koyak, terus minum. Jus Al Kurma, bukak penutup terus minum.

2) Segera - kesan berapa lama?  Kain material mudah gosok lambat renyuk. Jimat masa. Tak perlu bancuh.

3) Saving - jimat kan masa / wang?

4) Seronok - apa manfaat?

5) Selesa - botol kecil masuk hand bag pun muat, sachet ringan boleh bawa kemana-mana

6) Sihat - pilih shawl atau tudung mudahkan kerja, tak STRESS, happy pergi kerja sebab ada orang puji cantik, minum jus al kurma susu ibu makin banyak, meriah anak happy ibu suka.

7) Superb - apa yang UNIK? tiada setanding produk lain. kenapa customer perlu pilih produk kita. Jus Al Kurma tiada langsung dalam pasaran guna Kurma Ajwa (kurma Nabi) contoh...

Dapat sesuatu tak? secara ringkas 7S ni bole jadi kata kunci untuk kita mulakan bisnes kan. So pilih produk dengan bijak ye,

KLF nak share, lepas seminar KLF tekad JOIN IMPRENEUR TEAM under Founder Pn Nora Azmin. Boleh follow beliau,

https://www.facebook.com/bynoraazmin?fref=ts

dialah SIFU, dialah MENTOR dalam Al Kurma bisnes yang KLF join sampai sekarang. sebab apa special pilih team ni? sambung next post ek. tak syok la cerita semua. simpan sikit. haha.

layan dulu sebahagian gambar produk Al Kurma, ni lah salah satu sebab KLF pilih IMpreneur Team.




cantik kan?


ok. nanti kita sambung lagi ek.. 


















jumpa lagi semua :)

Friday, 12 August 2016

PHOTOSHOOT RAYA

Allahu, dah lama sungguh sis Fara tak update BLOG. ada sawang tak? kena bersihkan. keep it clean dan clear. bak kata orang kampung Skudai Kiri.

ok, banyak sangat nak cerita. tak tahu nak mula dari mana. kita clarify satu persatu, kita buat semula ok? we go back to basic. tajuk pun photoshoot raya. so, kita cerita happy-happy sahaja la dulu. yang paling best, ahli keluarga sis Fara dah bertambah seorang lagi. baby baru FAIQAH BINTI RAZI. alhamdulillah dah berusia 8 bulan sekarang ni.



comel tak ? seronok betul first time sis Fara dapat photoshoot sepanjang hidup dah 36 tahun. dah tua ek. anak kecil lagi haha. syukur. ada satu lagi nak announce, kita tukar nama sikit so, korang boleh panggil KLF. sama macam Personal Branding di FB KLF (Kak Long Fara) kan sweet sikit... perasan habis dah ni.

ok nanti-nanti kita cerita pasal projek besar IMpreneur Team k. sebab sekarang KLF dah fokus pada 1 sahaja BISNES. so post yang sebelum ni dah boleh abaikan gitu. hihi. poyo nak mam... kan.

ada sesiapa nak tengok keluatga tak berapa besau KLF tak?



takat ni dulu cerita famili KLF, nanti sambung lagi. so dah lepas rindu tak ni? kalau belum meh follow KLF di FB


masih aktif di FB jom like komen dan share tips KLF naa..

Good Nite :)

oh, lupa nak info. photoshoot ni buat dengan Iriz White Studio , Jln Kebudayaan 18, Taman Universiti Skudai Johor. follow IG depa k.